Skocz do zawartości

[zakupy cz5] co kupiłeś ostatnio z części rowerowych

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś ostatnio widziałem szukając dla siebie i żałowałem, że nie są SPD tylko właśnie na płaskiej, bo wyglądały naprawdę spoko. Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie. 🤦‍♂️ Może jutro znajdę w historii na kompie w robocie. 

Edytowane przez TheJW

Dziwny zbieg okoliczności, bo ja na przykład nie zamierzam do tych butów dokręcać bloków 😉. Będą jeździły na platformach właśnie. Z takim przeznaczeniem je kupiłem. Do SPD mam Shimano MW5.

Edytowane przez Marinbiker

Było tanio to wziąłem. Coś jak "wielosztuki" w Żabce. Na zapas będzie 😉. To chyba magia BlackWeek 🤔.

A tak na poważnie, to w zeszłym tygodniu InPeak dawał rabaty na poziomie 15%.

Clipboard01.jpg

Edytowane przez KNKS
  • +1 pomógł 3

W dniu 28.11.2024 o 17:09, Marinbiker napisał:

I do mnie na początku tygodnia dotarły zamówione butki O'Neal. Cena 179,99 + 13 przesyłka. Na stronie cena już wzrosła o 50 PLN

Buty_O'Neal.jpg

Daj znać czy dają radę na śniegu.

VanRyśkowa kurtałka na chłodniejsze przejażdżki. Fajna: kieszonek sporo, dobrze leży, dupochron ma. Tylko tak się zastanawiam czy mi tak naprawdę potrzebna - zimno jakoś mega nie jest, potówka, długie termo, bluza XC z Decla, X2 JMP plus mocniejsze kręcenie korbą w terenie robią robotę..., hmmm.

20241205-160640net.jpg

20241205-160754net.jpg

Edytowane przez CoolBreezeOne
  • +1 pomógł 6

@CoolBreezeOne Przyda się. Moja kilka lat leżała po początkowej fascynacji, teraz wróciła do łask (jeszcze BTWIN) i doceniam - całkiem porządna kurtka. Do tego wiatrówka BTWIN - jej jedyna wada? to to, że jest brązowa i jak zacząłem kupować żarówkowe limonki, to poszła na wieszak. Ale ostatnio rozsmakowałem się w jeździe po szutrach i po lesie, gdzie wolę nie rzucać się w oczy i jest idealna :) Tyle że jak na złość zaczepiłem o jeżyny i porwałem rękaw :D 

• +1 pomógł 1

Fajna jest, jeżdżę w niej drugi sezon. Jak jest cieplej, wystarczy sama kurtka, a jak chłodniej, to daje wiele możliwości. Duży zakres temperatur można ogarnąć zakładając pod spód jedynie koszulkę termo. I taki tip: jak będzie Ci trochę za ciepło z przodu, to zamiast odsuwać górę i wpuszczać zimne powietrze pod spód - rozuń suwaki na piersiach. ;) A w te kieszonki jak gdzieś już pisałem można zapakować pół Żabki i dodatkowy komplet odzieży na wypadek zmiany warunków. 🤣 Fajne są te boczne, ja wykorzystuję je jako wygodny i łatwo dostępny śmietnik. 

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1

W dniu 5.12.2024 o 09:37, pierotez napisał:

Daj znać czy dają radę na śniegu.

Przyznam, że raczej nie spodziewam się rewelacji. Te buty są lekko ocieplone i trzeba zakładać jakieś skarpety wiatroszczelne lub Merino. Skusiła mnie cena i nie żałuję, choć myślałem, że będą ciut wygodniejsze. Zamówiłem do nich ocieplacze na palce, bo jestem zmarzlak i po godzinie jazdy, stopy mam przemarznięte 😉 

A jeśli chodzi o kurtki, to właśnie dotarła do mnie ta "zbroja" na chłody - Castelli Alpha Doppio RoS. Ustrzeliłem ją w bardzo dobrej cenie... Do tego dokupiłem kominiarkę i skarpety Windproof GripGrab. 

Castelli.jpg

• +1 pomógł 7

W dniu 5.12.2024 o 21:45, TheJW napisał:

Fajna jest, jeżdżę w niej drugi sezon. Jak jest cieplej, wystarczy sama kurtka, a jak chłodniej, to daje wiele możliwości. Duży zakres temperatur można ogarnąć zakładając pod spód jedynie koszulkę termo. I taki tip: jak będzie Ci trochę za ciepło z przodu, to zamiast odsuwać górę i wpuszczać zimne powietrze pod spód - rozuń suwaki na piersiach. ;) A w te kieszonki jak gdzieś już pisałem można zapakować pół Żabki i dodatkowy komplet odzieży na wypadek zmiany warunków. 🤣 Fajne są te boczne, ja wykorzystuję je jako wygodny i łatwo dostępny śmietnik. 

Pojeżdżone w kurtałce było w weekend. Chyba się polubimy. Zwłaszcza za bogactwo różnorakich kieszonek. Dobrze leży. Przy intensywniejszym kręceniu wydawała się nawet za ciepła. Muszę ogarnąć z czym ją zakładać. Plus taki, że w przerwie na bananka trzyma temperaturę. Poczekam jeszcze na jakieś większe obniżki temperatury. A i ten "dupochron"... no nie wiem, opcję są dwie: albo mam za dużą d..pę, albo nie wiem jak używać - zawijał się zbój. Generalnie mam to w nosie, ale jak już jest... ;)