Skocz do zawartości

[zakupy cz5] co kupiłeś ostatnio z części rowerowych

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka drobnostek z cyklomani:

1. Ass Saver bo idzie jesień i fajnie jak by dupka była trochę mniej mokra
2. Wolf Tooth All Condition Lube bo przyszła pora przetestować coś nowego
3. Unior klucz do kasety z prowadnicą 12mm żeby przyjemniej się odkręcało
4. Unior klucz do suportu i tarczy CL
5. Przymiar do przerzutki AXS 
6. Zapasowe spinki. 

1727784379033.jpg

• +1 pomógł 7

@Lextalionis, mała ciekawostka na temat tego Uniora do kaset na sztywnych osiach: mój egzemplarz (po "opakowaniu" wnoszę, że wcześniejsza partia) superancko dogaduję się z piastami shimano (dwa zestawy kół), ale za Chiny nie chce wleźć w ośkę piasty DT Swiss 350. Taki z nim zonk.

• +1 pomógł 1

38 minut temu, CoolBreezeOne napisał:

@Lextalionis, mała ciekawostka na temat tego Uniora do kaset na sztywnych osiach: mój egzemplarz (po "opakowaniu" wnoszę, że wcześniejsza partia) superancko dogaduję się z piastami shimano (dwa zestawy kół), ale za Chiny nie chce wleźć w ośkę piasty DT Swiss 350. Taki z nim zonk.

Ale że haczy o endcap?

Edytowane przez Dokumosa

Kilka drobiazgów 🫠

Głównie chodziło o sztyce do ulepa na zlot rowerowy w Drawnie 

Do Peugeota, retro szosy suport.

gripy do ulepa 

Widelec od fixedwarsaw, dodatkowo poprosiłem o wysłanie dwóch emblematów.

Koszulkę bo tak, hebel bo Szatanowi w Peak'u kończą się klocki w pół hydraulikach od majfrenda hb100, więc wymieniam na sprawdzone i podstawowe mt200

zacisk 34,9 bo się skończyły a nowych oemowych ram przybyło 

i proste stery na 34

ps. Siekierka bo chciałem kupic fiskarsa ale ta Hechta za 60 zł też wydaje się zacna.

20241003_215900.thumb.jpg.e498a8fa982c6232518bedf222402993.jpg

Pozdrow'er 😘

• +1 pomógł 8

Oooo kurna ! @dfq  ten powerbank  jest analogicznie podobny w metodzie podpinania jak oryginał Garmina ? A ten WT- 1 gdzie kupiłeś  bo są  chrzczone Hipolem .

Edyta.

Ten Rockbros ma 5000 mah i jest z lampką  . Nie ma złączy  "bezpośrednich' w uchwyt Garmina.  Jest po kabelku .😒

Edytowane przez pecio

36 minut temu, pecio napisał:

Oooo kurna ! @dfq  ten powerbank  jest analogicznie podobny w metodzie podpinania jak oryginał Garmina ? A ten WT- 1 gdzie kupiłeś  bo są  chrzczone Hipolem .

Edyta.

Ten Rockbros ma 5000 mah i jest z lampką  . Nie ma złączy  "bezpośrednich' w uchwyt Garmina.  Jest po kabelku .😒

Też się rozglądałem ale chyba nie ma alternatywy dla oryginału.

@pecio qrcze Wt-1  kupiłem w cyklomani. Wygląda jak stary oryginał (buteleczka). Nowego jeszcze nie używałem/nie otwierałem. Stary działa świetnie, nawet w trudnych warunkach (piachy, szutry).

Rockbross nie ma złącza pod Garmina ale go wpinasz do uchwytu Garmina a na niego licznik. Licznik zasilasz kabelkiem ktory jest zintegrowany z powerbankiem (usb c/micro). lampka to dodatek. Gdy jest podpięty do licznika świeci czerwona dioda. Ja go kupilem głownie do GoPro. W trybie ktory najczesciej uzywam (TimeWarp x5) wytrzyma dłuzej niz powerbank Garmina, .ok 6h. I jest znacznie, znacznie  tańszy. Jest lżejszy i cieńszy  od oryginału i szybciej sie ładuje. Niestety  PB Garmina podpiety pod licznik po roku  nie chcial zasilac rownoczesnie GoPro. Musiałem zakleić styki do licznika taśmą (co odkryłem niedawno). Przez niego 2/3 wyjazdu na Litwę/Łotwe nie nagrałem 😲

Edytowane przez dfq
  • +1 pomógł 2