Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem sobie ładny kluczyk do centrowania kół. 

Koszyk na bidon , szczerze od lat nie używałem takich akcesoriów i muszę przyznać że się przydaje. 

Zestaw naprawczy do dętek.

Napisano
22 godziny temu, cervandes napisał:

Czy taka fotka wystarczy? Nie chce mi się drugi raz iść do piwnicy :D 

1a570f9c936d4d8bfcbf5e8d341878ee.jpeg

Bardzo dobry gadżet. Od  2 lat używam go przy zmianie kół w góralu (mała korekta zacisku w przednim kole). Lekko, łatwo i przyjemnie 👍

• +1 pomógł 1
Napisano

No to kupiłem sobie lampkę. Mam Flare RT i dokupiłem do kompletu ION 200 RT. Przyszła i się okazało:

• opakowanie rozerwane, 
  • w opakowaniu znalazłem paragon,
  • nie paruje się z garminem, 
  • po resecie już się nie włączyła, 

Lekka wtopa. Sklep myśli co dalej. 

Napisano

Kierownicę Alu (jaskółka) do starego mieszczucha żony, którego oddaje kuzynce, a stara kierownica to wielgachne sterowadło i się słabo w drzwiach mieści. Zmiana odchudziła rower o 494g (stara stalowa 812, nowa Alu 318g). 

Napisano

Spodenki Enjoy the distance (rogelli flex), skarpetki essential i nowy profesjonalny widelec dla mojej Pani, której zupełnie nie wiedzieć czemu kultura pracy 12-letniego XCT przestała odpowiadać... Znaczy się będzie grany remont jej Gianta Bouldera.

081d0ca65a12623967ccd247ce824ee9.jpeg

27b80af782f57ce84dad5ca03f2595d4.jpeg

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

EDGE 840 . Tak naprawdę nie różni się praktycznie niczym od EDGE 830 a kosztuje 1000pln więcej . Jak kto oczekuje fajerwerków to się zawiedzie

Edytowane przez Tomek595
Napisano

Z tego co pamiętam, to chyba ma 2x więcej pamięci, ClimbPro w czasie podjazdu bez planowanej trasy i możliwość ustawiania z poziomu aplikacji. Ale osobiście nie czuję potrzeby wymiany swojej 530 na x40.

Napisano

Te nowe wersje x40 mają też sugerowane treningi, co o ile się nie mylę do tej pory było dostępne tylko w 10xx. Nie wiem co prawda jak to się sprawdza w treningu rowerowym ale w treningu biegowym dla mnie działało świetnie (mam w zegarku ten ficzer).

Napisano

Treningi mam też w 530. W GC tworzysz sobie plan treningowy i jazda. A jeszcze mi się przypomniało, że 540/840 mają multiGPS , który ma być bardziej dokładny szczególnie na polnych/leśnych ścieżkach. I 840 ma dołożone przyciski fizyczne jak w serii 5xx gdyby ekran dotykowy nie chciał działać bo zła rękawiczka, mokry/brudny palec.

Napisano

@provayderW nowszych wersjach znajdują się automagiczne sugestie, nie musisz układać planu, czy tam eksportować workoutów, po prostu startujesz aktywność i wyświetla się sugestia dla danego dnia. Nie wiem jak w Edge ale w zegarku działa to o tyle fajnie, że Garmin wyświetla też jakieś uzasadnienia dlaczego akurat taki trening, coś w rodzaju słabo dzisiaj spałeś więc robimy lekki trening, albo dużo ostatnio odpoczywałeś więc zrobimy interwały. Tego nie ma w 530 (wiem bo sam mam ten model).

• +1 pomógł 1
Napisano

Dla mnie jedynym ciekawym rozwiązaniem 840 vs 830  jest możliwość obsługi za pomocą przycisków. Czyli jeśli jedziemy w ulewie i "dotyk" zaczyna szwankować, to przechodzimy na "klawisze". Przydatne. Zwłaszcza w zestawieniu z obecną pogoda 🙄

Napisano

Acera RD-M360 do zastąpienia mooooocno wysłużonego, pogiętego i latającego na boki Tourneya RD-TX31 w moim marketotrekkingu. Oprócz tego nowe korby TY-501, wolnobieg megarange i łańcuch KMC X8.93, klamkomanetka ST-EF65 do przedniej przerzutki (tam tourney już dawno wyzionął ducha i w jego miejscu siedzi jakiś altus). Tera to poskładać do kupy i wyregulować 🤪