Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki sam, sztuk nawet kilka bo myślałem, że z pierwszym coś nie ten teges i albo ja nie umiem tego obsługiwać albo nie wiem o co chodzi - jak dokręcę adapter do końca na wentyl presta to jak nałożę końcówkę kompresora do pompowania kół (taką z manometrem) to ona naciska na wentyl i powietrze szybciej ucieka niż się pompuje, jak nie dokręcę do końca żeby nie naciskać na wentyl to powietrze ocieka dołem niedokręconego adaptera - da się tak pompować i tak robiłem do tej pory ale nie jest to dokładne bo manometr nie działa w takich mało szczelnych warunkach. Ale widzę na zdjęciu, że tam są uszczelki, których chyba nie ma w moich adapterach i może to jest przyczyna

Napisano

Może nie części, ale okołorowerowe na pewno:

- pompka do amortyzacji Topeak PocketShock DXG - w miejsce badziewnej Pro PRPU0050 z przepuszczającą głowicą
- gaz pieprzowy na cztero- i dwunożnych "przyjaciół" spotykanych w czasie jazdy. :)

dlqkd.thumb.jpg.03a0caf2d2d7fd959e57e1ae562f7a4e.jpgefwqf.thumb.jpg.aa312f1dde5d2b9f16382786ae50e415.jpg 

• +1 pomógł 4
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, TheJW napisał:

- pompka do amortyzacji Topeak PocketShock DXG - w miejsce badziewnej Pro PRPU0050 z przepuszczającą głowicą

Ten Topeak to badziewie. Jedną zepsułem, druga pokazuje pogodę. Jedyne co mają dobre to bezstrantna przyłączka.

Kup cyfrową.

A tak w temacie pompek to nie wiecie co się stało ze świetnymi Giyo gs411 gs-411? Nigdzie nie można ich znaleźć.

Edytowane przez slavi
Napisano

Też nie mam najlepszych doświadczeń z produktami Topeak'a, ale ta właściwie jako jedyna, po odrzuceniu Beto i jej brandowanych odpowiedników, spełniała moje wymagania (bezstratna końcówka, niewielki rozmiar i manometr wyskalowany w PSI). Po pierwszym użyciu nie mam jej nic do zarzucenia, no może poza totalnie nieczytelną skalą na manometrze. :)

Napisano

moja od początku pokazywała stale +5psi względem ShockWiz (o tym wiedziałem przy zakupie)
ale po roku to już +30 ...używana tylko w domu, nie była wożona w plecaku

Napisano

Pytanie, co pokazuje ShockWiz i na ile on się rozjechał:P

Głównym problemem tej pompki jest nieczytelny manometr, jeśli masz amora, który jest czuły na różnicę 2 psi to z tą pompą trudno o powtarzalność.

Napisano (edytowane)

Sprawdzałem to specjalnie jakiś czas temu i pokazywał to samo co bliźniak wpięty w szereg i pompka z elektronicznym manometrem z półki obok więc nie w tą stronę :P

Tak szukałem czemu fox był 'drewniany' i właśnie wyszło .

Edytowane przez slavi
Napisano

Mi po serwisie amora łatwiej i szybciej na cyferki (nawet jak przekłamują) niż mierzenie sag'u. Znalazłem raz idealne ustawienie i ciśnienie i się tego trzymam.

• +1 pomógł 1
  • Mod Team
Napisano

U mnie ostatnio taki zakup - Bitul FR001. Narzędzie w użyciu i muszę przyznać, że przed jego wypróbowaniem i w ogóle zakupem sądziłem, że te wszelkie informacje o prostowaniu haka to mit. A jednak muszę cofnąć słowa i taki zabieg zauważalnie poprawił działanie tylnej przerzutki.

IMG_20230424_213115_copy_1500x2000.jpg

• +1 pomógł 2
Napisano

Pedały i chwyty w rozmiarze młodzieżowym, pierścionki Token w rozmiarze uniwersalnym.

Co do chwytów mam mieszane uczucia, niestety ciężko zanaleźć coś o długości 110-115mm zaciskanego od wewnątrz ( a nie zewnątrz jak te)..

image.thumb.png.f107c4bbd42b8de59904e4baa70cc76a.png

image.thumb.png.0297c8313c1072a11ac5eabda6f629f9.png

• +1 pomógł 1
Napisano

Swego czasu zastanawiałem się nad zakupem tych oto pierścionków do swojej szosy. Sztyca, kapselek i zacisk sztycy firmy token jest. Tylko te podkładki.soboe darowałem i właśnie nie wiem czy jeszcze to też wymieniać. Hmmm zastanowić się muszę 😄

Napisano

1 kilogram nerkowców, 1 kilogram migdałów, 1 kilogram ziemnych, 1 kilogram daktyli. Wyłącznie z przeznaczeniem na rower. Zrobię sobie mieszankę odżywczą do bicia rekordów 😁

Napisano

@teotym Gdybyś pytał, to orzechy, z racji ciężkostrawności, średnio nadają się do konsumpcji "podczas". Ale daktyle jak najbardziej.

20230331_180511.jpg

Podwójne BOA zawsze lepsze niż pojedyncze.

• +1 pomógł 1
Napisano

@KNKS Będę łączył z lżejszymi rzeczami, ale dzięki za ostrzeżenie. 100 gramów takiej mieszanki to mniej więcej tyle kalorii, co godzina jazdy na rowerze w moim tempie. A że nie chcę pokryć 100% zapotrzebowania w trakcie jazdy, bo nie schudnę, to na 4 godziny wystarczy mi 100 gramów plus solidna kanapka. Na ogół po 2 godzinach robię się już głodny. Jeżdżę spokojnym tempem, obecnie jakieś 18 km/h, więc jedzenie nie staje mi w żołądku 😀 Ale będę wsłuchiwał się w organizm.

• +1 pomógł 1
Napisano

Jak chcesz schudnąć to ma ci się zgadzać dzienny/tygodniowy/miesięczny bilans kaloryczny, nie ma znaczenia ile kcal dostarczysz w trakcie jazdy. Wysiłek fizyczny nie powoduje stricte spalania tłuszczu i utraty wagi (poza oczywiście straconą wodą) a ma za zadanie pobudzenie metabolizmu. Organizm spala tłuszcz przez 24 godziny na dobę jeśli tworzysz mu do tego warunki 

• Zmieszany 1
Napisano

@Mihau_ Nie zgodzę się do końca. To znaczy zgadzam się z pobudzeniem metabolizmu, ale jeśli "zajem" cały wydatek kaloryczny już w trakcie jazdy, to musiałbym ograniczyć inne posiłki w ciągu dnia, żeby bilans był ujemny i żeby chudnąć. Poza tym tyle kalorii w trakcie jazdy to chyba jednak trochę osłabia i usypia. Ja staram się jeść tyle, żeby całkiem nie zabrakło sił w trakcie jazdy ["bomba" itd.], ale żeby na koniec wyjść na minus. Wtedy, gdy jem pozostałe posiłki jak zwykle, to wiem, że bilans jest ujemny.

Żeby nie było - nie zapuściłem się jakoś strasznie, 75,5 kg przy 180 cm, ale dobrze wyglądam przy 72 [cienkie kości].