Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bacik do kaset Bitul CS001

klucz do Ratcheta EXP Bitul SR2

20230105_162753.thumb.jpg.04795fe593962a92ac9b32a1d91fb536.jpg

Łańcuch w baciku to jakiś wyjątkowo gruby KMC, ciekawe czy nie będzie trzeba go wymienić na coś węższego do obsługi kaset 12rz. 

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

Jeden ch.. proporcjonalnie siła rozłoży się na liczbę zazębionych ogniw łańcucha bacikowego więc nawet jeśli największa koronka alu to się nie rozpadnie 🤪

Edytowane przez Dokumosa
  • Mod Team
Napisano

Z ostatnich zakupów jakiś czas temu dotarły do mnie koła Dandy Horse Mezon TR, siodełko Selle Italia X-LR Ti316 Superflow i opony Wolfpack Speed, które nie wiem jak długo u mnie zagoszczą 😉

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 5.01.2023 o 17:00, TheJW napisał:

bacik do kaset Bitul CS001

klucz do Ratcheta EXP Bitul SR2

20230105_162753.thumb.jpg.04795fe593962a92ac9b32a1d91fb536.jpg

Łańcuch w baciku to jakiś wyjątkowo gruby KMC, ciekawe czy nie będzie trzeba go wymienić na coś węższego do obsługi kaset 12rz. 

Daj znać czy podchodzi pod 12 bo sam szukam bacika 

Napisano
2 godziny temu, Chleje24na7 napisał:

Daj znać czy podchodzi pod 12 bo sam szukam bacika

Nie, jest za gruby, trzeba wpychać między zębatki. Dodatkowo ten krótki fragment łańcucha jest fatalnie przemyślany i źle się układa, przez co bardzo trudno prawidłowo złapać kasetę, żeby bacik nie spadł z zębów. Wczoraj udało mi się na kasecie SRAM dopiero przy 5-6 próbie i to na trzeciej od dołu zębatce. O założeniu na większe nie ma mowy. Rozważam jego odesłanie. Stary tani BikeHand poza tym, że wygina się na boki i po dłuższym używaniu po prostu wyrywa się z niego łańcuch, pod względem funkcjonalności bije Bitula na głowę. 

Napisano

Mnie zaintrygował ten z deca i chyba porzucę myśli zakupu bitulowego klucza. Jednak ten z deca jest chyba większą dźwignią. Wygląda na dobrze przemyślany i dobrze dopasowany do konkretnych koronek.

Napisano

To tańszy odpowiednik Uniora 1670/2BI, którego używałem pracując w serwisie i który był genialny w prostocie zastosowania. :) Jeśli działa tak samo, a na to wygląda, to na pewno warto kupić.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Ja mam klucz do kasety z Deca. Rewelacja. Dobrze dopasowany i widać że jest z twardego materiału, a nie jakiejś plasteliny. Także ten do kaset, również może być niezły.

Edytowane przez ChuChu
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

OK, przekonaliście mnie. :D Odsyłam Bitula i obadam tego z Deca. :) Byłem dzisiaj, ale nieświadomy jego istnienia nawet nie zaszedłem na dział rowerowy...

Edytowane przez TheJW
  • Haha 2
Napisano

SwissStop Catalyst PRO odesłane, zamówiłem:

RT-CL800 160/140

Doszły mi w końcu zaciski BR-RS305. Może nie jest to jakiś cud, ale sprawiają wrażenie prostych i przyzwoicie wykonanych. Kupiłem w Decathlon, więc cena była zaskakująco przyzwoita.