Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

2 łańcuchy do nowego roweru. Podobno ten który był z rowerem - GX - się za szybko rozciąga, więc kupiłem X01

• +1 pomógł 1
Napisano

Kamizelka Quest Lumen

Koszulka Termoaktywna Brubeck

Komin Viking

Etui do Garmin Edge 130+

Napisano

Właśnie czekam na KMC X8 do roweru miejskiego oraz prawie litr mleka Stans do zalania 3 rowerów. A już przyszedł uchwyt na telefon - mechaniczno/magnetyczny. Greg Minnaar go reklamuje, to musi być dobry :)  - futerał na telefon ma nadal płaski tył i pasuje do Magsafe i ładowarki bezprzewodowej ale, na rowerze trzyma mechanicznie, a magnesy tylko ułatwiają wpięcie.

Evolution_iPhone13_Roadbike_4x4_Handleba

Napisano
1 godzinę temu, Pietern napisał:

A ja sobie taki sprawiłem:

Zotto.thumb.jpg.4db0e3e2642cff3da4e524e1e988a913.jpg

i pykło... :)

Właśnie wczoraj taki połamałem dokręcając do mostka :) nie doszło nawet do 5nm...

By nie było, to przed dokręceniem uchwytu wpadła lampka:

IMG_20220401_160647_edit_2519111202903110.thumb.jpg.3994b1d23385e7679a12652e2dd50210.jpg

Napisano
W dniu 1.04.2022 o 16:10, vincek napisał:

Właśnie wczoraj taki połamałem dokręcając do mostka :) nie doszło nawet do 5nm...

?

Połamałeś? Nie miałem najmniejszego kłopotu z montażem i w trakcie użytkowania tego mocowania. I nie rozumiem skąd ci wypadła ta lampka? 

Napisano

@Pietern montaż jest banalny, ale niestety chińskie mocowanie tego nie wytrzymało.. 

IMG_20220402_205948.thumb.jpg.dc08967b0993c5fe5bc788c11a9a7e49.jpg

Lampka wpadła do mnie prosto z koperty :) którą wcześniej odebrałem z paczkomatu, a to wszystko zanim zabrałem się do wkręcania tego badziewnego uchwytu :)

Napisano

Aaa, rozumieć.

Twój uchwyt jest nieco inny, niż mój. Zwracałem na to uwagę przy zakupie bo jest kilka typów. A połamać można wszystko, szczególnie te rzeczy kupione po taniości (za swoje dałem 22 zł). Dodatkowo mam zabezpieczenie licznika, pod postacią dyskretnej smyczki. 

Napisano (edytowane)

@Pietern Połamać można wszystko, niby tak... Jednak tu nie powinno połamać się aluminium. Mocowanie do mostka jest identyczne i w moim przypadku dokręcając kluczem dynamometrycznym nie było nawet 4 Nm, a pękło mocowanie do mostka. Pomijam stabilność samej konstrukcji, bo utrata licznika to jedno. Ja bym bardziej martwił się o swoje zdorowie :)

Edytowane przez vincek
Napisano
W dniu 1.04.2022 o 16:17, Dokumosa napisał:

A co nie pykło? Używam podobnego i pyka nawet z ciężką latarką u spodu.

"Działać" będzie ale sporo mam do niego zastrzeżeń co do jakości. Jeśli zapłaciłbym za niego nie 37 a te 60+ co niby kosztował to bym odesłał. A najbardziej mnie wkurza poziom na jakim jest zamontowany licznik (swoją drogą ciężko go przekręcić a jeszcze ciężej wypiąć), podrzucam fotkę jaka jest różnica względem edge aero.

@Pietern ztto ma u mnie dożywotniego bana za skręcany pressfit za 80 złotych, który rozwalił mi się już przy montażu. Nie dość, że nie trzymał wymiaru i przeorał trochę mufę (dobrze, że alu) to tak się odkształcił, że w połowie wkręcania już się łożyska nie kręciły płynnie;P Poza tym mam jakieś dziwne obawy, że kupując "typowego chińczyka" podczas dzwona instert może okazać się jednak mocniejszy niż skrzydełka w liczniku i będzie problem

uchw.jpg

• +1 pomógł 1