Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 godzin temu, Rafu napisał:

P.S. Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z kasetami? Chciałem kupić na zapas SLXa 12s 10-51

Z ciekawości - dlaczego SLX ? On chyba nie jest na pająkach ? IMHO albo Deore albo XT. XT dostepne w ciągłej sprzedazy ale po 130 E :/ 

Napisano (edytowane)

A to fajnie wiedzieć. Ja jeszcze żyję w świecie 10rz a tam SLX to takie niewiadomoco bez pająków :)

A to jeden pająk czy 2 tak jak u mnie w XT 771 ?

Edytowane przez wkg
Napisano

W drugiej połowie stycznia napisałem w tym temacie, wraz ze zdjęciem łańcucha, bloków i innych głupot, że są to ostatnie wydatki "na rower" w tym roku. 

Że tak powiem...nie pykło...bo zdążyłem zmienić rower🙃 Zakupem że zdjęcia przekraczam 3k "wydane" na tematy rowerowe od czasu tamtego posta, nie licząc kwoty jaką dostałem za poprzedni sprzęt😎

IMG_20210226_174746_Easy-Resize.com.jpg

• +1 pomógł 1
Napisano

Też miałem juz nic nie kupować, ale... Nowa rama, stary przewód hamulcowy za krótki i w końcu będzie czym zmierzyć ciśnienie w oponach. Czasami kombinuje z ciśnieniem w trakcie wyjazdu, a Beto jest naprawdę małe i poręczne. 

20210227_180126_copy_1548x2064.jpg

Napisano

A mnie udało się ostatnio kupić nową korbę RooX (ciekaw jestem, czy ktoś jeszcze pamięta tę markę) do NRSa mojej Dziewczyny. Tylko anoda pasuje kolorem raczej do mojej tytanówki stąd trzeba ją będzie zmienić, ale przy tego typu zakupach na to się nie patrzy 😉 

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Q_u napisał:

@cervandes co to za zacisk. Dzięki.

Taki dynks zapinany w tylne widełki na czas pucowania maszyny. Tę rolkę łańcuch oplata jakby na zębatce kasety, ponoć ułatwia to mycie. A ja lubię myć, oj lubię...

Edytowane przez cervandes
Napisano

A faktycznie, gdzieś to kiedyś widziałem. Dzięki za odpowiedź. Szukam jakiś dobrych zacisków na 5mm, DT Swiss byłby by OK, ale podobno łamią się;)

Napisano
Godzinę temu, woojj napisał:

A kaj są fotki. Pomarańczowa???

Właśnie nie mam jak zrobić teraz 😕
To pierwsza wersja, jaką produkowali  - anoda jest w kolorze szampańskim. 

Napisano
10 godzin temu, Q_u napisał:

A faktycznie, gdzieś to kiedyś widziałem. Dzięki za odpowiedź. Szukam jakiś dobrych zacisków na 5mm, DT Swiss byłby by OK, ale podobno łamią się;)

Co się łamie? Mam RWSa, zjechałem na nim 4 lata. Najlepszy zacisk jaki kiedykolwiek miałem.

Napisano

@Q_u

Miałem RWSa z metalowymi wajchami i i udało mi się ukręcić oś, ale mimo wszystko mogę je polecić. Teraz wiem, że zdecydowanie przegiąłem z siłą dokręcania.

Napisano

Moje zakupy i realne wagi:

Continental Race (700c) Wide 28mm presta 42mm 25-32 - 138g sztuka

Continental Gatorskin 700x28C  - 280g sztuka

Hutchinson 26x1.70/2.35 Schrader AV 40mm - 198g sztuka

Talk techniczny EXPAND 50g

IMG-20210302-WA0002.jpg

Napisano

Po co Ci ten talk? Do dętek? Zauważyłem ostatnio że fabryczne dętki już nie są tak wysmarowane, wręcz kleją się w opakowaniu.

Napisano

Stary nawyk, choć ostatnio nie talkowałem dętek bo mi się skończył i też było ok. Dętka się lepiej układa. a na pewno nie klei się do opony.