Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze za dostawę trzeba zapłacić ;) W tamtym roku liczyłem ile wydałem na dwa rowery w Azji, ile wydałbym w PL ( wiadomo,że nie wszystko da się ). Wyszło mi prawie 300 pln do przodu, to masz za to cokolwiek innego ;) nie wiem, dwie/cztery opony, smary i oleje, kurtkę ... Jak się da, a czas nie goni, to ja zawsze lookam na Ali. Tylko akurat KMC mają drogie normalnie ;( 

Napisano
W dniu 12.04.2019 o 22:17, Dokumosa napisał:

Rzekł bym, że grzechu uniknąłeś ;) Deal dobry bo pudełkowe X10.93 nabyłeś w cenie oemowego X10.73.

Jak te łańcuchy się sprawują w porównaniu do Shimano XT HG95? Podobna trwałość i niepodatność na zrywy?

Napisano

Jeżdżę na takim (co se kupiłem) prawie 2kkm i przymiar nie ma zamiaru wpaść nawet odrobinę. Ale ze mnie żaden napieracz, bo ja oldboj jestem, zasadniczo. Łańcuch zerwałem w życiu tylko jeden, w nowym rowerze i podejrzewam, że on walnięty był od początku. 

Napisano (edytowane)

Mój brat jest zrywaczem łańcuchów. Ma takie "szczęście", że ze skuwaczem musi jeździć. W każdym razie rwie wszystko co popadnie... na shimano już przestał jeździć ;)

Edytowane przez Dokumosa
Napisano

Jeździłem zeszły sezon na HG95, ponad 8k km zrobiłem na nim, 27 maratonów w tym polowa w górach i się nie zerwał, wiec na ten sezon kupiłem 2 sztuki i jeżdżę wymiennie. Ale KMC tańsze, stad myślę co by na przyszły sezon kupić 2 KMC w cenie jednego Shimano.