Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapas biedy nie czyni.

Więc do dwóch w nie nagannym stanie CS-HG41 doszła trzecia CS-HG51.

Do dwóch KMC X8.93 doszedł trzeci.

I do jednej  RACE KING zwijana 26x2.2 druga.

Napisano

Stery Octane One Warp 1 ZS44/56 Półzintegrowane

Zamontowane będą po sezonie, ale "na sucho" sprawiają bardzo dobre wrażenie. Accent HSI-SPRO które mam aktualnie wypadają przy nich lekko mówiąc blado.

Napisano

Opona Continental X-King RaceSport 29x2.4.

Prowda, że są sporo węższe niż deklarowana wartość. Powinna mieć ponad 60mm, ma 57,8mm.

Drogie toto jak cholera, ale sprawdziła się na maratonie. Polecam.

Napisano

Opona Continental X-King RaceSport 29x2.4.

Prowda, że są sporo węższe niż deklarowana wartość. Powinna mieć ponad 60mm, ma 57,8mm.

Drogie toto jak cholera, ale sprawdziła się na maratonie. Polecam.

W jakich warunkach testowana? Ostatnio na błocku w Konstancinie czy może coś wcześniej na suchym?

Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka

Napisano

W jakich warunkach testowana? Ostatnio na błocku w Konstancinie czy może coś wcześniej na suchym?

W Konstancinie. Na suchym nie miałem okazji, bo kupiłem ją i założyłem na ostatnią chwilę -  w sobotę po południu.;)

No i patrząc na pogodę - chyba prędko takiej okazji miał nie będę...

Napisano

W Konstancinie. Na suchym nie miałem okazji, bo kupiłem ją i założyłem na ostatnią chwilę - w sobotę po południu.;)

No i patrząc na pogodę - chyba prędko takiej okazji miał nie będę...

I jak się sprawdziła na błotnym singlu przy promie w Gassach? Straszne tam ludzie uślizgi mieli. Ja jechałem na Maxxis Ardent z przodu i Crossmark z tyłu i było ok ale czasem małe uślizgi się zdarzały.

Napisano (edytowane)
I jak się sprawdziła na błotnym singlu przy promie w Gassach?

Mówisz o krótkim fragmencie na wale wiślanym? Jeśli tak...to szczerze mówiąc - nawet nie zorientowałem się, że było tam błoto. :D Byłem skupiony bardziej na zjeździe z wału i tej cholernie mokrej trawie w miejscu, gdzie trzeba przyhamować (i na informowaniu o tym fakcie innych). Ale to chyba znaczy, że opona się dobrze spisała. :)

Może w Wawrze pogoda będzie łaskawsza, to przetestuję ją w innych warunkach.

A co do uślizgów ogólnie - przednie koło nie uciekło mi ani razu. D*pa (z gwiazdką, bo normalnie to słowo jest zastępowane zwrotem "nic nie wyszło", wtf? :D) latała jak szalona (Specialized Fast Trak) przy dojeździe do Słomczyna i na polach między Wisłą a Jeziorką, ale przód jechał tam, gdzie chciałem (poza dwoma sytuacjami, gdzie straciłem równowagę, ale gleby nie było ;)).

Edytowane przez TheJW
Napisano

Hm... To musiałeś chyba jechać gdzieś dalej pod koniec peletonu, bo ja nie kojarzę, żeby było tam jakieś wielkie błoto... :P Raczej ubita trawa wymieszana z ziemią. A może jechałem zbyt blisko na kole, żeby zauważyć to błoto. :) W każdym razie - opona spełniła swoje zadanie. Ba! Spisała się nawet lepiej, niż oczekiwałem. Tym bardziej, że jechałem na niej pierwszy raz.

Napisano

Jechałem z 7 sektora ale dogoniłem ludzi z 5-go więc gdzieś w połowie peletonu już było błotniście.

Żeby nie było off, dziś kupiłem w Decathlonie ass saver i mini błotnik na przód chroniący amor przed błockiem.

Napisano

Licznik sobie kupiłem, Sigma 1200, przewodowy (tylko przewodowe uznaję).

Nie jest to informacja, która zelektryzuje forum i wprowadzi nową jakość, ale skoro już jest wątek, to stwierdziłem, że walnę sobie posta :)