Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja kupiłem sobie światełko tylne ostatnio. Takie do sakwy. Jeszcze nie dojechało. Jakaś małpa mi zawaliła poprzednie. A fajne takie było, TOPEAK RedLite Mega :) Nosz kurna ludzie to świnie :) i teraz zamówiłem KLS za 27 zeta :) Z tego wszystkiego dwa wziąłem na wszelki wypadek :) No prędzej bym się spodziewał że mi całą sakwę małpiszon weźmie zaiwani a temu się światełko kurna spodobało i se wydłubał. No co za Jany po tym świecie się pałętają :D

Napisano (edytowane)

Sztycę Fizik Cyrano R5 27,5/330 mm do mojej nowej ramy:)

post-104540-0-23427300-1494535469_thumb.jpg 

edit:

Kurde, jak dodac zdjęcie, żeby było widoczne od razu?

Edytowane przez burz
Napisano

U mnie nowy łańcuch 10s KMC (muszę kupić jeszcze jeden, żeby jeździć na trzech na zmianę) oraz oponki Conti Race King Race Sport + forumowe mleko i akcesoria. Jeździ się aż miło :)

Pora rozejrzeć się za carbo kierą, mostkiem i sztycą oraz nowym siodłem.

Napisano

Smar do hamulca rolkowego, znowu odżył :)

Tu nikogo to bardzo nie powinno dziwić ale jak niektórzy znajomi słyszeli o smarowaniu hamulca to się za głowę łapali jak to hamulec smarować i nie wiem co o mnie myśleli :whistling:  

Napisano

Jagwire Mountain Pro (komplet olinowania do przerzutek i hamulców) - zaszalałem, ale co tam ;) Jeszcze nie założyłem, ciekawe jak to pracuje, bo drogie draństwo jest...

Napisano (edytowane)

Po raz kolejny urwało mi się przednie światełko pozycyjne, tym rezem superglue już nie dał rady, to kupiłem małe na przód pozycyjne w sumie chyba no name, ale to tylko takie awaryjne zabezpieczenie.

Edytowane przez Sansei6
Napisano (edytowane)

Nie tak dawno tutaj pisałem że: dzwonek sobie kupiłem o taki :) "Knog"

https://www.forumrowerowe.org/gallery/image/21445-dzwonek-knog/

Tak mi się spodobał jego wygląd, estetyka wykonania, dźwięk, że kupiłem sobie i dzisiaj przyszły jeszcze 2 dwa, takie.

2yvm6qh.jpg

Ale tym razem są to dzwonki kupione u Chińczyka nazywają się Q BELL 

2412w44.jpg

Za dwa zapłaciłem 1/3 wartości "Knog-a" 

A i jak zwykle :) zielony będzie do tego czegoś :)

https://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/7239-trek-trek-fuel-ex8/

jka

Edytowane przez jka
Napisano (edytowane)

Ja się mogę podzielić wrażeniami z tego który ja kupiłem. Sam pomysł jest w dechę, przy takim dzwonku nic nie wystaje więc jak się leci przez kierownicę to nie ma się na co nabić. Niestety zakładanie to koszmar, w moim musiałem zdjąć kolorową obręcz a i tak wygięty na maksa plastik ledwo wszedł na kierownicę. Dalej było nie lepiej, ta aluminiowa obręcz do plastiku jest umocowana na sprężynach marnej jakości, wszystko się chwieje i ma się wrażenie że zaraz odpadnie. Dźwięk też nie powala mocą. Mój nie wytrzymał ostatniego maratonu w Piasecznie. Tak więc może oryginał jest jakościowo lepszy ale chińszczyzna za parę złotych tym razem nie zdała egzaminu.

Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez michalr75
Napisano

Jak wykonanie porównując Knog'a do chińskiego?

Ciężko mi teraz na to odpowiedzieć bo Knog w garażu a Q Bell na biurku, jutro powinienem to porównać, na tą chwilę w moim odczuciu wykonanie Q Bell-a wygląda OK a dźwięk lepszy niż OK.

A co do zakładania to nie bardzo rozumiem w czym problem, zawsze możną wszystko pozdejmować z kierownicy.

Fakt jest jeden problem  tam nie ma prawa nic dotykać dzwonka dlatego u mnie w tej chwili jest tak (ot po prostu lubię mieć wszystko pod palcami)

2h64yh0.jpg

jka