Skocz do zawartości

czy opłaca się kupić na lato 2015 ?

gluhy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a jeżeli jestem początkującym i chciałbym zacząć to czy by mi wystarczyło ?

140mm skoku w dh to maaaało , ten rower jest bardziej pokroju enduro / am

a jeżeli jestem początkującym i chciałbym zacząć to czy by mi wystarczyło ?

Napisano

to zależy od trasy , w sumie to 20 lat temu ludzie na sztywniakach w dh pamykali :) ale za ok 4 tys można kupić używanego fula w miare dobrym stanie

Napisano

140 spokojnie Ci wystarczy, ja zacząłem od Bombera 55 i chyba nigdy go nie dobiłem. Więcej nie zaszkodzi zwłaszcza że przy takim budżecie możesz sobie na więcej pozwolić. Nawet jak jesteś początkujący. 

Ale wiadomo - wszystko zależy od tras na których będziesz jeździł. Jak rasowe DH to za mało, jak coś w stylu enduro i jakieś hopki to 140-160 starczy spokojnie. 

I faktycznie, za 4 tysiaki spokojnie kupisz sobie jakiegoś używanego fulla. Chyba że bardzo chcesz sztywniaka to można coś złożyć nawet nieco taniej.  

A jeśli chodzi o Primala to do DH się nie nada. Lepszą ramką od Dartmoora jest Hornet. I na pewno nie w takiej specyfikacji jak ten podlinkowany.

Napisano

czyli coś takiego było by lepsze ? I gdzie najlepiej kupić taki rower ? allegro czy gdzieś w jakimś komisie czy coś ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...