amj Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 witam- jestem nowy wiec witam wszystkich i pozdrawiam. Mam problem, bo chce poskladac kola na DT w tym sklepie i nie wiem czy to dobry pomysl. Opinie maja dobra, ale czy dobre kola skladaja? Cena bedzie troche duza bo w granicach 1000pln, wiec wole nie ryzykowac, jezeli cos jest nie tak. Ktos tam skladal kola- jezdzicie na kolach od nich? thx za pomoc
Chomik XC Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 co prawda u arnika nie skladalem ale moge polcic ten sklepik: www.cyklotur.pl smigam juz na nich cos kolo 2mc i wszystko jest OK
Robert Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Tylko że cyklotur raczej nie ma części od DT byś musiał się z nimi dogadać. Arnik raczej zrobi to dob rze wystarczy zobaczyć opinie na temat tego sklepu na forum.
amj Napisano 15 Lipca 2006 Autor Napisano 15 Lipca 2006 dzieki chlopaki za zainteresowanie, ale niestety wcale mi nie pomogliscie- jkabym pytal o cyklotour to bym w temacie zamiast arnik wpisal cyklotour- a mi chodzi o czesci z arnika, a nie z innych sklepow. Widze ze malo osob albo wcale nie skladalo u nich kol a szkoda, bo ceny na DT maja najmniejsze, wiec chcialem skorzystac :029: A moze zle umiescilem temat- moze powinno byc w kolach Prosze o rade modow, czy temat nie powinien byc przeniesiony do kół, moze wtedy jacys forumowicze by cos napisali, bo tu cisza, a termin zlozenia kol sie zbliza thx za pomoc
Schwefel Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Ja składałem u Arniego tył na Woodmania BILL LTC RSQ+DH19+DT Champion. Po 500km podciągnęłem jeszcze szprychy i po 3200km ma minimalne bicie. Polecam Arniego bo zna się na rzeczy.
Paviarotti Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Arni dobrze zaplata koła. Ja mam złożone na Championach, Novatecu i Suprze MT. Koła przyszło idealnie proste, szprychy mocno naciągnięte, bez obić itp. Do tej pory musiałem dwa razy centrować bo się dwa razy przerzutka wkręciła w szprychy Kumpel z naprzeciwka też ma kółko od Arniego i do tej pory nawet nie podciągał szprych od nowości.
Gość BikerFG Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Skladalem u Arnika szosowke, kola tez i po przejechanych 1500 km na tych kolach nie mam uwag. Kolka widocznie sa dobrze zlozone, wiec polecam goraco.
Duckbill Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 No to tak... w ciągu tygodnia zamówiłem u Arnika 3 kółeczka... dwa z nich już jeżdżą... wyglądaja na bardzo dobrze zaplecione... na razie sprawują się znakomicie... jak zawsze szybka i fachowa obsługa... i jak zawsze WIELKI pozytyw dla Arnika... Gorąco polecam...
tichy Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 No to tak... w ciągu tygodnia zamówiłem u Arnika 3 kółeczka... Ile czekałeś ? Ja zamówiłem w sobotę. Nie mogę się doczekać (strzeliła my tylnia piasta i jestem uziemiony).
Duckbill Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 z tym to było tak że Arnik był akurat w Warszawie a ja niedaleko Wawy mieszkam więc sobie podjechałem i odebrałem osobiście... a na realizację zamówienia to kilka dni czekałem... ogólnie to do przeżycia... Arnik też często musi zamówić sam części więc trzeba być wyrozumiałym i cierpliwie czekać na przesyłkę... Ale wg mnie jakośc zaplatania jest dobra i werto poczekać...
tichy Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 a na realizację zamówienia to kilka dni czekałem... ogólnie to do przeżycia... Arnik też często musi zamówić sam części więc trzeba być wyrozumiałym i cierpliwie czekać na przesyłkę... Arnik zadzwonił dziś do mnie i powiedział że jutro wysyła, ful-kultura :030:
Lupo Napisano 22 Lipca 2006 Napisano 22 Lipca 2006 Moge z czystym sumieniem polecic Arnika pod wzgledem skladania kol, ale nie tylko(duza oferta, dobre ceny, podejscie do klienta). Dzis przetestowalem nowe kolka deore+dt champ+alexrims ace19, P-1X, T-3X. Mozna u niego zaplatac na wszystkie sposoby czyli sloneczko, 1X, 2X, 3X - czyli praktycznie od wyboru do koloru (co nie w kazdym serwisie sie zdarza).
Emhyr Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Polecam skladnie kól u Pana Arnolda, sam skladalem u niego kołka na Dt 24" zaplecione profesjonalnie, o zadnym biciu nie ma mowy, tylnie kolo mam od 3 miesiecy to nawet nie musialem szprych dociagac, przednie dostalem dzis i jest tak samo swietnie zaplecione. Wiec smialo zamawiaj Dt w arnik'u bo naprawde mozna je tam dostac po dobrej cenie nie tracac nic na jakosci
tichy Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Ja też jestem zadowolony, tzn. po miesiącu męczenia koła wszystko jest w najlepszym porządku.
amj Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Napisano 31 Sierpnia 2006 I ja dzieki waszej pomocy dolaczam do grona zadowolonych klientow tego sklepu. Poskladalem kola na obreczach dt xr4.1, piasty dt onyx i szprychy competition- kola po 2 miesiacach katowania (waze 95kg i jezdze wiecej enduro, niz xc) są jak nowe- zero bic, nawet nie musialem podkrecac nypli- są zdecydowanie lepsze niz mialem dotychczas od nowosci. Kumpel tez u nich skladal i po miesiacu to samo- zero bić i swietnie sie kreca. Ja tam polecam zdecydowanie i dziekuje za pzrekonanie mnie do tego sklepu :lol:
bazyli Napisano 23 Kwietnia 2008 Napisano 23 Kwietnia 2008 Widze ze sporo czasu minelo od czasu ostatniego wpisu, a chcialbym poskladac kola z czesci DT SWISS. Jak teraz wyglada sprawa z kolami z arnika? Nadal jest bardzo dobrze, czy moze tak jak w bikestacji? Prosze o jakies informacje, bo termin zlozenia kol sie zbliza, a stare juz dogorywaja.
anulkaa Napisano 23 Kwietnia 2008 Napisano 23 Kwietnia 2008 Składałam koło tylne w sierpniu 2007. 1 x Piasta tylna DT SWISS 1 x Obręcz XR 4.1 32 x Szprycha COMPETITION Nie mam zastrzezen.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.