Skocz do zawartości

[centrownica] jaką wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stare powiedzenie mówi że cięższe jest lepsze bo sztywniejsze. I tym bym się kierował.

a którą by pan wybrał ?

Napisano

Sprzedawca w drugim linku podaje wagę 4,5 a w pierwszym 5,5kg. Ze zdjęć też można wywnioskować że ta pierwsza jest solidniejsza. Wybór oczywisty.

Napisano

dzięki za porady , jest jesazcze jedna centrownica mobilna
A gdzie zamierzasz ją zabierać? Nie ważne. Jakiś "mobilny wynalazek" nie jest do profesjonalnych napraw.

Nadal obstawiam BITUL'a ;)

Napisano

A ja mam tą z drugiego linka w pierwszym poście. Mogę polecić, daje radę  :thumbsup: Jak kupowałem nie było jeszcze firmy Bitul. Teraz sam nie wiem którą bym wybrał  :wacko:

Napisano

dzieki za  wszystkim za porady , wybiore centrownicę Bitul wydaje mi sie najsolidniejszą cenyrownica w tej cenie

pozdrawiam :thumbsup:

Napisano

Mam centrownicę z drugiego linka - różni się tym od pierwszej że jej ramiona nie są zakotwiczone prostopadle do podstawy. Przez to by ustalić symetrię obręczy względem piasty trzeba użyć przymiaru, a później osadzić koło w centrownicy z pomocą miarki na dolnym wskaźniku. Podobno taka opcja jest bardziej bezawaryjna i pewniejsza, jeśli wierzyć panu Kwaśnikowi. Minus takiej opcji że ten przymiar (przynajmniej ten który mam) nie ogarnia długich ośi. Drugą różnicą jest to że wskaźniki centrownicy Bitula nie mają sprężyny - przez co mogą (ale wątpię by to się stało) się samoczynnie odkręcić o jakieś ułamki mm podczas centrowania.

Kupowałem swoją centrownicę zanim powstał Bitul - teraz bym chyba wybrał ich produkt (właśnie ze względu na ten przykrótki przymiar).

Napisano

U mnie przymiar daje radę. Zastanawia mnie tylko czy w tej centrownicy Bitula nie ma problemu z luzowaniem się śrub. Bo w tej mojej mimo zastosowania podkładek sprężystych czasem lubią się poluzować i np. wskaźnik bicia opada.

Napisano

zakupiłem centrownicę bitul jak tylko przyjdzie to sprawdzę jak działa i podziele się uwagami .

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...