Antichrist Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Witam. Mam pewien wydawac by się mogło głupi problem.Otóż od dawna noszę się z zamiarem kupna odziezy rowerowej tzn całego kompletu.Mój problem polega na tym że niestety jestem dosyc przy kości tzn. mam brzuszek i grube nogi.Zastanawiam się czy jak założę na siebie taki strój to czy nie będe wzbudzał salw śmiechu przejeżdżając np. przez miasto?jak wiadomo odzież rowerowa jest dosyc obcisła a obcisłe ubrania na ludziach grubszych nie wyglądają zbyt fajnie.Oczywiscie nie chce wyrywac na to ubranie dziewzyn ale chcę aby bylo praktyczne ale przy okazji nie chcialbym byc posmiewiskiem.Co o tym myslicie?Mam nadzieje ze powaznie potraktujecie mój problem Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 to rozwaz moze luzniejsza koszulka rowerowa moze nawet w formie polo sa takie robione specjalnie na rower i do tego luzne szroty z lycrowymi majtami w srodku i wkladka?a jesli chcesz lycrowe profi wdzianko to szukaj po prostu duzego rozmiaru tak aby nie wciskaly sie gumki od nogawek w uda i nie robily akich balonikow.Co do wygladu to u mni w miescie co najmniej kilku widzialem gosci o wadze ze 100kilo(wzrosta ze 180)i nikt sie nie smial itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antichrist Napisano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Nigdzie nie moge znalezc tych koszulek polo o , których mówisz.Możesz podac jakiś link? Ps: czekam na opinie innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 http://dainese.com.pl/?ac=ProductInfo&pId=...d=61&prodId=565 http://dainese.com.pl/?ac=ProductInfo&pId=...d=61&prodId=564 to tak na szybko i w mało przystepnej cenie ale jest takich podobnych czy po prostu luzniejszych modeli calkiem sporo musisz poszukac na stronach producentow odziezy rowerowej najlatwiej bedize pewni wsrod producentow ciuchow fr ale ci sobie cenia swoja marke niestety przesadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manwojt Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 to moze sie podlacze do tematu, bo nazwa pasuje:] czy osoba przerazliwie chuda (190cm, 75kg) nie bedzie dziwacznie wygladac? jem, jem i przytyc nie moge :/ , a w najblizszym czasie mam zamiar kupic sobie kompletny stroj (spd juz sa, teraz kask, potem kompletny stroj (cos jak w bikewordzie + druga koszulka + kilka par skarpetek + rekawiczki + okulary ) i nie wiem czy nie bede robil z siebie posmiewiska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike87 Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 to moze sie podlacze do tematu, bo nazwa pasuje:] czy osoba przerazliwie chuda (190cm, 75kg) nie bedzie dziwacznie wygladac? jem, jem i przytyc nie moge :/ , a w najblizszym czasie mam zamiar kupic sobie kompletny stroj (spd juz sa, teraz kask, potem kompletny stroj (cos jak w bikewordzie + druga koszulka + kilka par skarpetek + rekawiczki + okulary ) i nie wiem czy nie bede robil z siebie posmiewiska... Nie denerwuj mnie Ja też mam 190cm i ważę 75kg i mam to samo co ty - jem,jem i nic ;P Ale nie przejmuj się. Ja jeżdżę w spodenkach kolarskich z szelkami i zwykłej bawełnianej koszulce (ale to tylko ze względów finansowych - pracuję nad tym ) i nie sądzę, że wyglądam dziwnie czy głupio. Zresztą - to nie innym ma się podobać tylko mnie i do tego być wygodne. Ponadto z tym człowiek wygląda bardziej profesjonalnie Krótko mówiąc - czy przy kości, czy chudy - każdy powinien mieć takie ubranko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyootr Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Ale Wy wszyscy jesteście wstydliwi A co ja mam powiedziec przy wzroscie 2.04 m waże 76 kg. Patyczak ze mnie, i co z tego!! Zlewam wszystkie uwagi odnosnie mojego wygladu w stroju. Najważniejsze to dobrze się w nim czuć oraz to aby spełniał swoją powinność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Ja mam 171 cm wzrostu, ważę 82 kg, też mam grube nogi i jeżdżę w stroju kolarskim. Wyglądam normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Ja mam luźną koszulkę, jej cena nie powalała, a jest niezła. Wadą może być czarny kolor bo na słońcu nagrzewa się ale tylko jak sie nie jedzie, podczas jazdy nie ma to wpływu. Jakby ktoś chciał to postaram się o jakiś prawdziwe fotki. LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qlX Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 proponowalbym poszukać ciuchów nie tylko w kolekcjach rowerowych. na przyklad adidas robi bardzo fajne polówki z climacoolu, ktore są robione dla tenisistów. sam ostatnio nabylem taką za 75zł. bardzo fajnie lezy (sam mam starannie wyksztalcony mięsień piwny ), pod pachami jest siateczka, i dobrze oddycha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Ja mam 188cm i waga około 81kg A na tym zdjęciu wygldam jak czubek :eek: : (około 75km na liczniku, żar leje się z nieba ok. 32*C na termometrze, kto wie jaka temp. odczówalna. Na niebie żadnej chmurki, TIRy jada co 5 minut [krajowa czwórka ]. Jestem w trakcie odpoczynku ) 8km dalej dostaje kryzys - najgorszy jak do tej pory w całym życiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Takim rzeczami się nie przejmuj ja też jestem przy sobie i nie patrze na to .Gacie na dupe i zaiwanij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Brat mój ma strój i jak jedzie w nim, to nie wygląda głupio ani śmiesznie. Wygląda profesjonalnie I waga ani wzrost nie mają na to wpływu - w stroju fajnie się wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Nie przejmuj się mój kumpel ma 140 kg. wagi przy wzroście 180 i wygląda jak człowiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Nie kupuj nic, będą cię krępowały, zamiast skupiać się na jeździe będziesz się stresował że ktoś sie gapi. Za rok jak zrzucisz troche wagi kupisz sobie taki zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ale Wy wszyscy jesteście wstydliwi A co ja mam powiedziec przy wzroscie 2.04 m waże 76 kg. Patyczak ze mnie, i co z tego!! Zlewam wszystkie uwagi odnosnie mojego wygladu w stroju. Najważniejsze to dobrze się w nim czuć oraz to aby spełniał swoją powinność. Pyootr mam tak samo jak ty tylko ża mam prawie 180cm i waże ledwo ponad 50kg. Właśnie usunołeś wszystkie moje obawy przed zakupem obciślaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliszka Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Drodzy Panowie - wszyscy wyglądacie ślicznie w swoich gatkach niewazne ile wazycie wazne ze kochacie jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyootr Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Drodzy Panowie - wszyscy wyglądacie ślicznie w swoich gatkach niewazne ile wazycie wazne ze kochacie jezdzic MOże Pani Modliszka zaprezentowałaby sie w pełnym stroju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Dzięki to jeszcze bardziej mi pomogło, ale mimo mojej wagi piurkowej nie mam kompleksów czas znaleźć pieniądze na wdzianko Nikt nie wygląda głupio i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 mam pytanko ,niejednokrotnie patrzyłem na wyscigach kolarskich typo giro czy tour de france ,ze maja oni kostiumy jednoczesciowe , jak mysliscie czy to wygodniejsze rozwiązanie i gdzie mozna takie cos dostac ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Raczej stosują to tylko na czasówkach gdzie szczegulnie dba się o aerodynamike a w noszeniu chyba jest podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 czy przy kości, czy chudy przy kości, a czy chudy to znaczy to samo. Można powiedzieć przy sobie (czyli osoba gruba) i przy kości (czyli osoba chuda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lusza Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 przy kości, a czy chudy to znaczy to samo. Można powiedzieć przy sobie (czyli osoba gruba) i przy kości (czyli osoba chuda) Przy kości = przy sobie. http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=26240 , przedostatni przykład w pkt 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Żeby nie zakładać nowego tematu wcisne się tutaj Zakupiłem bluzeczkę z długim rękawem, jest na suwak. Po jej całkowitym zasunięciu, troszkę jest obcisła, na dodatek jestem otyły i widać moje fałdy :twisted: Jak do tego się przyzwyczaić? Na widok osoby otyłej w obcisłej bluzce ludzie będą chyba tarzać się ze śmiechu :/ Ale z kolei czy będą się śmiać jak będe w kasku i okularach? Jeszcze raz się pytam, zwłaszcza tych co mają podobny problem jak ja, jak się z tym oswoić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 jezdzic na rowerze, jezdzic i jeszcze raz jezdzic, pohamowac sie z zarciem fast foodow i innych wynalazkow oraz slodyczy, a gwarantuje, ze po kilku miesiacach beda efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.