Skocz do zawartości

[strój]Czy to nie będzie dziwacznie wyglądac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pewien wydawac by się mogło głupi problem.Otóż od dawna noszę się z zamiarem kupna odziezy rowerowej tzn całego kompletu.Mój problem polega na tym że niestety jestem dosyc przy kości tzn. mam brzuszek i grube nogi.Zastanawiam się czy jak założę na siebie taki strój to czy nie będe wzbudzał salw śmiechu przejeżdżając np. przez miasto?jak wiadomo odzież rowerowa jest dosyc obcisła a obcisłe ubrania na ludziach grubszych nie wyglądają zbyt fajnie.Oczywiscie nie chce wyrywac na to ubranie dziewzyn :D ale chcę aby bylo praktyczne ale przy okazji nie chcialbym byc posmiewiskiem.Co o tym myslicie?Mam nadzieje ze powaznie potraktujecie mój problem :033:

Pozdrawiam Tomek

to rozwaz moze luzniejsza koszulka rowerowa moze nawet w formie polo sa takie robione specjalnie na rower i do tego luzne szroty z lycrowymi majtami w srodku i wkladka?a jesli chcesz lycrowe profi wdzianko to szukaj po prostu duzego rozmiaru tak aby nie wciskaly sie gumki od nogawek w uda i nie robily akich balonikow.Co do wygladu to u mni w miescie co najmniej kilku widzialem gosci o wadze ze 100kilo(wzrosta ze 180)i nikt sie nie smial itp

http://dainese.com.pl/?ac=ProductInfo&pId=...d=61&prodId=565

http://dainese.com.pl/?ac=ProductInfo&pId=...d=61&prodId=564

to tak na szybko i w mało przystepnej cenie ale jest takich podobnych czy po prostu luzniejszych modeli calkiem sporo musisz poszukac na stronach producentow odziezy rowerowej najlatwiej bedize pewni wsrod producentow ciuchow fr ale ci sobie cenia swoja marke niestety przesadnie

to moze sie podlacze do tematu, bo nazwa pasuje:]

czy osoba przerazliwie chuda (190cm, 75kg) nie bedzie dziwacznie wygladac?

jem, jem i przytyc nie moge :/ , a w najblizszym czasie mam zamiar kupic sobie kompletny stroj (spd juz sa, teraz kask, potem kompletny stroj (cos jak w bikewordzie + druga koszulka + kilka par skarpetek + rekawiczki + okulary :)) i nie wiem czy nie bede robil z siebie posmiewiska...

to moze sie podlacze do tematu, bo nazwa pasuje:]

czy osoba przerazliwie chuda (190cm, 75kg) nie bedzie dziwacznie wygladac?

jem, jem i przytyc nie moge :/ , a w najblizszym czasie mam zamiar kupic sobie kompletny stroj (spd juz sa, teraz kask, potem kompletny stroj (cos jak w bikewordzie + druga koszulka + kilka par skarpetek + rekawiczki + okulary :036:) i nie wiem czy nie bede robil z siebie posmiewiska...

Nie denerwuj mnie :D Ja też mam 190cm i ważę 75kg i mam to samo co ty - jem,jem i nic ;P Ale nie przejmuj się. Ja jeżdżę w spodenkach kolarskich z szelkami i zwykłej bawełnianej koszulce (ale to tylko ze względów finansowych - pracuję nad tym :P) i nie sądzę, że wyglądam dziwnie czy głupio. Zresztą - to nie innym ma się podobać tylko mnie i do tego być wygodne. Ponadto z tym człowiek wygląda bardziej profesjonalnie :) Krótko mówiąc - czy przy kości, czy chudy - każdy powinien mieć takie ubranko :)

Ale Wy wszyscy jesteście wstydliwi :) A co ja mam powiedziec przy wzroscie 2.04 m waże 76 kg.

p25tm.th.jpg

Patyczak ze mnie, i co z tego!!

Zlewam wszystkie uwagi odnosnie mojego wygladu w stroju. Najważniejsze to dobrze się w nim czuć oraz to aby spełniał swoją powinność.

Ja mam luźną koszulkę, jej cena nie powalała, a jest niezła.

Wadą może być czarny kolor bo na słońcu nagrzewa się ale tylko jak sie nie jedzie, podczas jazdy nie ma to wpływu.

Jakby ktoś chciał to postaram się o jakiś prawdziwe fotki.

LINK

proponowalbym poszukać ciuchów nie tylko w kolekcjach rowerowych. na przyklad adidas robi bardzo fajne polówki z climacoolu, ktore są robione dla tenisistów. sam ostatnio nabylem taką za 75zł. bardzo fajnie lezy (sam mam starannie wyksztalcony mięsień piwny :)), pod pachami jest siateczka, i dobrze oddycha.

Ja mam 188cm i waga około 81kg :P

f7d87596d9580b75m.jpg

A na tym zdjęciu wygldam jak czubek :eek: :P:P:P :

66a092571b24ba68m.jpg

(około 75km na liczniku, żar leje się z nieba ok. 32*C na termometrze, kto wie jaka temp. odczówalna. Na niebie żadnej chmurki, TIRy jada co 5 minut [krajowa czwórka :P ]. Jestem w trakcie odpoczynku :P )

8km dalej dostaje kryzys - najgorszy jak do tej pory w całym życiu ;)

• 2 tygodnie później...
Gość BarteX88

Nie kupuj nic, będą cię krępowały, zamiast skupiać się na jeździe będziesz się stresował że ktoś sie gapi. Za rok jak zrzucisz troche wagi kupisz sobie taki zestaw :)

Ale Wy wszyscy jesteście wstydliwi :D A co ja mam powiedziec przy wzroscie 2.04 m waże 76 kg.

p25tm.th.jpg

Patyczak ze mnie, i co z tego!!

Zlewam wszystkie uwagi odnosnie mojego wygladu w stroju. Najważniejsze to dobrze się w nim czuć oraz to aby spełniał swoją powinność.

Pyootr mam tak samo jak ty tylko ża mam prawie 180cm i waże ledwo ponad 50kg. Właśnie usunołeś wszystkie moje obawy przed zakupem obciślaków :(

• 1 miesiąc temu...

Żeby nie zakładać nowego tematu wcisne się tutaj ;)

Zakupiłem bluzeczkę z długim rękawem, jest na suwak.

Po jej całkowitym zasunięciu, troszkę jest obcisła, na dodatek jestem otyły i widać moje fałdy :twisted:

Jak do tego się przyzwyczaić? :)

Na widok osoby otyłej w obcisłej bluzce ludzie będą chyba tarzać się ze śmiechu :/

Ale z kolei czy będą się śmiać jak będe w kasku i okularach? :P

Jeszcze raz się pytam, zwłaszcza tych co mają podobny problem jak ja, jak się z tym oswoić? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...