Skocz do zawartości

[rama] Kross Evado 7.0, Czy ta rama jest pęknięta?

BlackSabbath

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam Evado 7.0, zrobiłem nim jak na razie z 300 km. Naczytałem się o pękających ramach Krossa (przed zakupem też), i dzisiaj popatrzyłem na swoją ramę. Znalazłem coś dziwnego, nie wiem czy to jakaś wada fabryczna, czy tak może być, czy może to jednak pęknięcie. Wygląda jakby w tym miejscu było więcej materiału (zakrywa nawet wybite cyfry), i stąd wyczuwalny palcem jakby próg. Jest to przy suporcie, ja go nie ruszałem ale może przy składaniu coś jednak pękło. W dolnej części tej skazy jest to jednolite z ramą, próg jest wyczuwalny w górnej części. Chciałbym poznać wasze opinie, co to według Was jest?, oddawać na gwarancję?.

To zdjęcie tego "czegoś" http://zapodaj.net/79efdb491e111.jpg.html

Napisano

Wysłałem do nich maila ze zdjęciami. Mam nadzieję, że mi nie wywiną numeru...

Na stronie Krossa widnieją jako dealer, więc chyba nie powinna to być jakaś podróba. Chociaż w tym kraju wszystko jest możliwe

Napisano · Ukryte przez Maniak, 14 Grudnia 2014 - Brak powodu
Ukryte przez Maniak, 14 Grudnia 2014 - Brak powodu

To wtedy do Krossa napiszę. I na co mi było wspieranie polskiej firmy... a myślałem, że tylko hejterzy mówią, że to tandeta

Napisano

pękniecie to to jest. Tez slyszałem pozytywne opinie o mudserwis. Jednak niezly wałek z tym krossem i ich ramami. Coś często zdarzają sie im takie wpadki. Jestem ciekaw jak ta historia sie skonczy

Napisano

ja bym wysłał cały rower.  Rozumiem że przesyłka na ich koszt. Poodpinaj tylko liczniki, koszyki na bidon jesli posiadasz , pakuj do kartona cały i wysyłaj. Najwyżej Ci cały wymienia :P

Napisano

Teraz zauważyłem, że ta fabryczna "łata" przykrywa chyba jedną cyfrę numeru ramy. I w karcie gwarancyjnej nie mam jej oczywiście wpisanej. Czyli ten kto wypełniał widział to.

Pakuję go całego i wysyłam.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...