mklos1 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Przeładowany plecak to słaby, a nawet bardzo słaby pomysł. W tym roku się o tym przekonałem, bo m. in. przez niego nie ukończyłem zamierzonej trasy.
Yacor Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Napisano 18 Grudnia 2014 aaa się narobiło, miało być krótko i lajtowo. Ale to fajnie tak poczytać Wasze uwagi i spostrzeżenia. ogłaszam rozejm
Mod Team anarchy Napisano 18 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 18 Grudnia 2014 ..bo w sumie nie było takiego wątku ogólnego do tej poty, ostatnio nawet Zarazek proponował byśmy coś skrobnęli. A że ten temat ma tytuł bardzo oryginalny i ponadczasowy przeróbmy go na wątek ogólny bikepackingowy.Jak dacie zielone światło przygotuję (pewnie w okresie między świątecznym) jakiś dłuższy wpis o każdym elemencie-jego plusach lub minusach, producentach, tkaninach.Potem ktoś dorzuci od siebie swoje rozwiązania i zrobi nam się 190 stron tematu
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 18 Grudnia 2014 Kłaniam, Dla mnie gradacja ciągle taka sama. Plecak, torby, długo, długo nic i na samym, szarym końcu sakwy. Raz a w sumie 2 razy (tam i z powrotem, czyli taki Hobbit cyklistyczny ) miałem tę wyjątkową nieprzyjemność jechać z sakwami. I mam nadzieję, że NIGDY nie będę musiał doświadczać ponownie onego nieprzyjemnego doswiadczenia Szacunek... I.
marudaXL Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Ja trochę jeździłem z sakwami (niezbyt wielkimi, tak 20 - 30 kg łącznie) a także podwieszałem do roweru co się dało i gdzie się dało (nawet nie wiedziałem, że to się bikepacking nazywa ) ale przeciwnie niż np. IvanMTB NIENAWIDZĘ jeździć z plecakiem! Na plecach toleruję kilo, góra dwa a i to tylko za karę. Oczywiście, możecie się ze mną nie zgzdzać, ale de gustibus non est disputandum, jak mawiali starożytni. P.S. Przyznaję się, nie jestem góralem! Po górach chadzam pieszo, a wtedy nie ma innej opcji jak plecak.
c1ach Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Jak to nie ma? Chłopie, jeszcze wiele musisz się nauczyć.
Venec Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Zamontować na sznurek do błotnika i mamy budżetową przyczepkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.