enio303 Napisano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 witam zastanawiam się nad kupnem roweru i niewiem czy wybrac full czy ht jak na ht o to myśle nad canyon 29 cf sl 6.9 a full canyon nerva vs specialized camber prosze o opinie i możliwa większa cena i inne możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Zastanów się czy nie lepiej złożyć sobie za tą kwotę rower w który wpakujesz to co ci pasuje . Dopasujesz części pod siebie i jazda . Ht czu full to już zależy od twojego stylu jazdy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Dobry pomysł ze złożeniem tylko niewiem czy wybrać http czy full bo nigdy na full nie jeździłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 A do czego będzie używany ten rower. Jak scigasz się w XC albo maratonach to ja bym jednak postawił na ht, jak tylko dla przyjemności to bierz fulla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 A co byś wybrał z full canon never czy specialized rambler lub coś do 8000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Jeździłem na fullu powiem ci , że zjeżdżając ze schodów praktycznie czujesz sie jak na statku jest wiele zalet ale i wad jeśli chodzi o fula . Osobiście śmigam na ht i wolę go z względów takich , że i poskaczesz i pozjeżdżasz ze schodów i ogólnie lepiej Jak dla mnie jak brać fula to enduro albo dh takie jest moje zdanie . Poza tym ht to mniejsza waga ,a hajsy na damper możesz przeznaczyć na amortyzator . I właściwie nie ma ''Specialized Rambler'' Rambler to Romet przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Sory miał byc camber ale chyba wezmę ht bo czasami też smigam po asfalcie a full nigdy nie będzie tak sztywny jak ht i do tego taniej wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz1 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Ajj tam, jak bym się nie ścigał to bym już dawno miał fulla :-) Jeżdziłem na testowej Meridzie i bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 A co byś polecił do 8000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 http://www.radon-bikes.de/bikes/mountainbike/marathontour/skeen-29/skeen-29-80/ Chyba najrozsądniejsza opcja jeśli chodzi o fulle w cenie w okolicach 8000 zł. Rower w sumie bez słabych punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Powiedz mi chcesz 29 czy 26 ? Od siebie jak bym miał polecać ramę to Hornet'a jak 26/27,5 , a jeśli 29 to Primal'a bądź Pika ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Jeździłem na fullu powiem ci , że zjeżdżając ze schodów praktycznie czujesz sie jak na statku jest wiele zalet ale i wad jeśli chodzi o fula . Osobiście śmigam na ht i wolę go z względów takich , że i poskaczesz i pozjeżdżasz ze schodów i ogólnie lepiej Jak dla mnie jak brać fula to enduro albo dh takie jest moje zdanie . Poza tym ht to mniejsza waga ,a hajsy na damper możesz przeznaczyć na amortyzator . I właściwie nie ma ''Specialized Rambler'' Rambler to Romet przecież Pojeździłeś na fullu po schodach, odpłynąłeś i wróciłeś do sztywniaka z wnioskiem że też można po schodach i jest ogólnie lepiej. Jest zdecydowanie lepiej nie czytać takich postów. A najlepiej takich nie pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 29" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 14 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Odpowiedz sobie na jedno bardzo ważne pytanie. Do czego chcesz używać tego roweru...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 do jazdy leśnej i po asfalcie bardziej tak dla frajdy ale niewiem czy niezechce kiedyś se pościgac w jakimś maratonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 15 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 100% rowerów zwanych góralami nadaje się do takich celów - lepiej lub gorzej. Może poświęć trochę czasu, doprecyzuj i opisz szerzej wymagania. Jeden i drugi typ roweru nadaje się do wspomnianych zadań ale mocno się różnią dostarczanymi walorami jazdy, obsługą itd. Sam musisz sobie zdecydować na czym Ci zależy a potem możemy coś szukać. Jeśli nie masz pojęcia czego potrzebujesz to może popatrz na to co potem Ci będzie łatwiej utrzymać, full to jednak jeden amor dodatkowo do serwisu plus zawieszenie - tulejki, łożyska itp. To ma znaczenie w przypadku ew maratonów bo tam sprzęt zużywa się intensywniej. Osobiście wybrałbym fulla bo da więcej frajdy i wygody w wymagającym terenie. Co do szosy... żaden góral nie będzie idealny, po to wymyślono rower szosowy, moim zdaniem to argument bez znaczenia, w fullu zablokujesz zawieszenie i masz to samo co w ht ale chyba nie po to kupuje się rower terenowy aby robić wycieczki szosowe? Nie brałbym tego kryterium pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 chyb raczej wybiore fulla tylko niewiem co wybrac canyon w tamtym dezonie miał fajnego full nerve carbonowom n TEN sezon ma niestety tylko z alu a w nim mnie te spawy dobijają a lux troche zadrogi szukam czegoś 8000-9000 zł tylko muszę się jeszcze gdzieś przejechać na fullu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 15 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 W HT carbon jeszcze coś tam pracuje i tłumi, w fulu to tylko kwestia wagi. Jazdy testowe na fullu po sklepie w dodatku przeważnie zupełnie nie ustawionym pod ciebie troszeczkę mijają się z celem, najlepiej uderz do kogoś kto posiada i ci udostępni na kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enio303 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 tylko nikt ze znajomych niema fulla wszyscy to jeżdzą na ht Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi