Qupe Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Siema chciałbym sie dowiedzieć czy do zwykłego górala który ma hamulce typu v-brake da się jakos przerobić na hamulce tarczowe. Niby mam jakieś tam dziury w ramię, ale nie wiem czy to na mocowanie zacisku. Jesli ktos z was próbował takiego czegoś prosił bym o podpowiedź jak to zrobić i opinię czy w ogóle opłaca się mi to robić.
emcinek Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Zaraz cię skasują, za nieprzestrzeganie regulaminu. A co do samego tematu, to tak. Jak masz mocowania w ramie na hamulec tarczowy, to wystarczy kupić zacisk z adapterem (w zalezności jakie mocowanie i jaki rozmiar tarczy) i koło z piastą do montażu tarczy. W pierwszej kolejności jednak zamontuj sobie tarcze z przodu, bo przód daje ci większość siły hamowania.
Mod Team Maniak Napisano 11 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 11 Grudnia 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.