Foxi Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Szukam rękawiczek na cały sezon ale oczywiści żeby były też latem. Muszą być dobrze przewiewne żeby mi się ręka nie zapociła w lipcu i sierpniu Wcześniej miałem http://www.bikekatalog.pl/2009/ubiory/435/Earth.Works.Analog.rekawiczki/ i bardzo chwale ale już się rozdarły Jeśli nie znajdę nic ciekawego to pewnie wrócę do nich aczkolwiek po kilku wyścigach te rękawiczki nie są białe
provid Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Znając życie, to każdy poleci Tobie inne rękawiczki Ja od siebie mogę śmiało polecić Polednik DYNAMIC - jeździłem w nich nawet w ostatnią niedzielę przy ok 2*C, bo zapodziały mi się gdzieś moje jesienne rękawiczki a na zimowe jeszcze za wcześnie. Wbrew moim obawom wcale nie było mi zimno Przejeździłem na nich cały sezon i bardzo je sobie chwalę Bardzo przewiewne i bardzo wygodne. Jak tylko znajdę gdzieś rozmiar L, to kupię je sobie na zapas na nowy sezon
alkor Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Ja w długich łapajkach śmigam w lecie tylko w cięższym terenie(w tzw. xc bawię się w bezpalczastych) i jestem bardzo zadowolona z Dartmoor Snake.
tobo Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Używałem rękawiczek różnych firm (Axo, Specialized, Fox, coś z Decathlona z ich logo, Answer) - tylko z długimi palcami - i zdecydowanie uważam że najlepszy komfort, wentylację i dopasowanie do dłoni (idelanie dobrana długość i objętość palców) oferują rękawiczki Speca.
Foxi Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Napisano 11 Grudnia 2014 Co do gel'owych wkładek wolał bym ich uniknąć. Wiem, że większy komfort ale jestem raczej typem który stawia na wylajtowaną prostotę i funkcjonalność Tylko proszę nie podsyłać mi teraz rękawic ogrodowych @EDIT http://www.specialized.com/pl/pl/ftr/gloves/long-finger-gloves/xc-lite te wyglądają super tylko ta cena
tobo Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Zapomniałeś dodać "moich" Jeśli oni to potrafią to piszę to z takiego względu że spotykałem się z masą różnych dziwactw, także markowych producentów, np "kciuk - chruścik", siniał w palcu rękawiczki uszytym dwa rozmiary mniejszym Jedynie rękawiczki speca które miałem miały powtarzalny krój na przestrzeni kilku lat/zakupów. Dobre są również rękawiczki Foxa, spece mają lepszą ochronę wewnętrznej części dłoni. Proponowałbym się wybrać do sklepu z odzieżą i akcesoriami motocyklowymi - tam ceny potrafią być bardzo korzystne za dobre rękawiczki.
MokryxD Napisano 12 Grudnia 2014 Napisano 12 Grudnia 2014 Mogę polecić rękawiczki Foxa. Wygodne, dobra wentylacja, rozmiar idealnie pasuje do moich dłoni, fajny wygląd. Wadą jest szybka destrukcja rzepa zapinającego. U mnie po kilku jazdach zaczął się odrywać, a teraz to praktycznie trzyma się to siłą woli.
rodszyld69 Napisano 12 Grudnia 2014 Napisano 12 Grudnia 2014 Od dwóch lat używam rękawiczek Serfas maja dobrą wentylacje, są mocne. Jedynie przez ten okres to odblaski mi sie sprały.
majki Napisano 12 Grudnia 2014 Napisano 12 Grudnia 2014 Ja latam w takich Giro: http://virtualbike.pl/pl/p/Rekawiczki-Giro-Xen-kolor-czarno-niebieski/704 (tylko czarno-białe). Całkiem lekkie, super przewiewne (między palcami mają siateczkę wszytą i czujesz jak wicher lata w nich) i nie czuć ich na łapie. Widziałem je też na aliexpress... Teraz się przymierzam do takich: http://www.sklep.motox.pl/thor-spectrum-rekawice-biale-p-5012.html Cena fajna, mierzyłem: leżą dobrze, nie są super wylajtowane ale i tak dość lekkie. Są też czarne, ale w nie pełnej rozmiarówce.
jakubo1313 Napisano 15 Grudnia 2014 Napisano 15 Grudnia 2014 Zostaje jeszcze dorzucenie Singletrack II Endury http://www.endurastore.pl/rekawiczki_singletrack_ii,33,216.html Używam, i jestem bardzo zadowolony, choć na upały mam wersję Singletrack Lite
stawek Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 Witam. Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Możecie polecić mi jakieś dobre rękawiczki z długimi palcami na temperatury 5-12 stopni ? Dzisiaj wybrałem się na rower w krótkich i palce dość mocno mi zmarzły mimo iż temperatura była w okolicach 10 stopni. Nie chciałbym aby były też zbyt grube bo nie są to jakieś extremalne warunki Już wolałbym aby po dłuższej trasie palce delikatnie zmarzły niż pływały w pocie.
Mod Team Odi Napisano 28 Lutego 2015 Mod Team Napisano 28 Lutego 2015 Fly Racing F16. Tylko przy 5* będzie w nich chłodno.
Mod Team sznib Napisano 1 Marca 2015 Mod Team Napisano 1 Marca 2015 Mogę polecić rękawiczki Foxa. Wygodne, dobra wentylacja, rozmiar idealnie pasuje do moich dłoni, fajny wygląd. Wadą jest szybka destrukcja rzepa zapinającego. U mnie po kilku jazdach zaczął się odrywać, a teraz to praktycznie trzyma się to siłą woli. Polecasz rękawiczki, które po kilku jazdach zaczęły się sypać??? O ciuchach Foxa od dawna można poczytać że są kiepskie jakościowo, także nie ma co ich polecać. Jeśli chodzi o rękawiczki, ze swojej strony polecę produkty Giro i Pearl Izumi. Dobrze wykonane,z dobrych materiałów, nie ma co się obawiać że się rozlecą po kilku jadach. Co więcej można być pewnym ze spokojnie dadzą radę kilka sezonów.
rodszyld69 Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Możecie polecić mi jakieś dobre rękawiczki z długimi palcami na temperatury 5-12 stopni ? Idzie już trzeci sezon jak używam tych rękawiczek i złego słowa nie mogę na nie powiedzieć, do tej pory są całe i w 100% sprawne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.