Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Długie palce na lato.

Foxi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znając życie, to każdy poleci Tobie inne rękawiczki ;)
Ja od siebie mogę śmiało polecić Polednik DYNAMIC - jeździłem w nich nawet w ostatnią niedzielę przy ok 2*C, bo zapodziały mi się gdzieś moje jesienne rękawiczki a na zimowe jeszcze za wcześnie. Wbrew moim obawom wcale nie było mi zimno ;) Przejeździłem na nich cały sezon i bardzo je sobie chwalę ;) Bardzo przewiewne i bardzo wygodne. Jak tylko znajdę gdzieś rozmiar L, to kupię je sobie na zapas na nowy sezon ;)

Napisano

Ja w długich łapajkach śmigam w lecie tylko w cięższym terenie(w tzw. xc bawię się w bezpalczastych) i jestem bardzo zadowolona z Dartmoor Snake.

Napisano

Używałem rękawiczek różnych firm (Axo, Specialized, Fox, coś z Decathlona z ich logo, Answer) - tylko z długimi palcami - i zdecydowanie uważam że najlepszy komfort, wentylację i dopasowanie do dłoni (idelanie dobrana długość i objętość palców) oferują rękawiczki Speca.

Napisano

Zapomniałeś dodać "moich" ;)

Jeśli oni to potrafią to piszę to z takiego względu że spotykałem się z masą różnych dziwactw, także markowych producentów, np "kciuk - chruścik", siniał w palcu rękawiczki uszytym dwa rozmiary mniejszym :)

Jedynie rękawiczki speca które miałem miały powtarzalny krój na przestrzeni kilku lat/zakupów.

Dobre są również rękawiczki Foxa, spece mają lepszą ochronę wewnętrznej części dłoni.

Proponowałbym się wybrać do sklepu z odzieżą i akcesoriami motocyklowymi - tam ceny potrafią być bardzo korzystne za dobre rękawiczki.

Napisano

Mogę polecić rękawiczki Foxa. Wygodne, dobra wentylacja, rozmiar idealnie pasuje do moich dłoni, fajny wygląd.

Wadą jest szybka destrukcja rzepa zapinającego. U mnie po kilku jazdach zaczął się odrywać, a teraz to praktycznie trzyma się to siłą woli.

Napisano

Ja latam w takich Giro: http://virtualbike.pl/pl/p/Rekawiczki-Giro-Xen-kolor-czarno-niebieski/704 (tylko czarno-białe).  Całkiem lekkie, super przewiewne (między palcami mają siateczkę wszytą i czujesz jak wicher lata w nich) i nie czuć ich na łapie. ;) Widziałem je też na aliexpress...

Teraz się przymierzam do takich: http://www.sklep.motox.pl/thor-spectrum-rekawice-biale-p-5012.html Cena fajna, mierzyłem: leżą dobrze, nie są super wylajtowane ale i tak dość lekkie. Są też czarne, ale w nie pełnej rozmiarówce.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam. Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj.

Możecie polecić mi jakieś dobre rękawiczki z długimi palcami na temperatury 5-12 stopni ?

Dzisiaj wybrałem się na rower w krótkich i palce dość mocno mi zmarzły mimo iż temperatura była w okolicach 10 stopni.

Nie chciałbym aby były też zbyt grube bo nie są to jakieś extremalne warunki :) Już wolałbym aby po dłuższej trasie palce delikatnie zmarzły niż pływały w pocie.

• Mod Team
Napisano

Mogę polecić rękawiczki Foxa. Wygodne, dobra wentylacja, rozmiar idealnie pasuje do moich dłoni, fajny wygląd.

Wadą jest szybka destrukcja rzepa zapinającego. U mnie po kilku jazdach zaczął się odrywać, a teraz to praktycznie trzyma się to siłą woli.

Polecasz rękawiczki, które po kilku jazdach zaczęły się sypać??? :teehee:

O ciuchach Foxa od dawna można poczytać że są kiepskie jakościowo, także nie ma co ich polecać.

Jeśli chodzi o rękawiczki, ze swojej strony polecę produkty Giro i Pearl Izumi. Dobrze wykonane,z dobrych materiałów, nie ma co się obawiać że się rozlecą po kilku jadach. Co więcej można być pewnym ze spokojnie dadzą radę kilka sezonów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...