Skocz do zawartości

[dętki]Jakie dętki powinienem kupić?

laikiki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Dla niektórych pewnie pytanie banalnie śmieszne :) Posiadam model Canyon Nerve AL. Na stronie producenta rozmawiałem na czacie z pracownikiem i poradził abym kupic rozmiar 26'', kiedy ja byłem przekonany, że powinienem zakupić 27,5'' i stąd wziął się problem. Niestety rozmawiałem po niemiecku a nie znam go na tyle aby dopytać dlaczego mniejsze, więc jestem tutaj :) Jeżeli faktycznie mam kupić 26'' to jakiej grubości 42 czy 52mm?

Napisano

Nie prosciej zobaczyc jaki masz rozmiar opon? Byc moze Twoj rower jest w kilku wersjach z roznymi rozmiarami kol, stad nieporozumienie. Te co na szybko znalazlem w sieci sa faktycznie 27.5" (ewentualnie 29", ale wtedy jest AL 29 w nazwie. Szerokosc raczej 52mm

Napisano

Po co kombinować z dętką 26" do koła 27,5"?

Sprzedawca mi namieszał bo tak to bym kupił od razu 27,5'' ale jak wszedłem na strone Canyon'a to po chwili mi wyskoczyło okienko z czatem pracownika, więc skorzystałem z okazji i zapytałem żeby sie upewnić a on mi tylko namieszał :D A opony mam firmy Schwalbe, nie wiem co więcej moge napisać na ich temat bo obejrzałem całe dookoła i nic nie jest napisane, w sensie jeśli chodzi o rozmiar. To też mnie zdziwiło... 

@Master 

Dzieki! :) 

Napisano

Mozesz zamontowac detke 26 cali do kola 27,5, nie bedzie z tym problemu, ewentualnie ciut gimnastyki przy zakladaniu drugiego rantu opony.

Napisano

Czyli jednak pan sprzedawca w jakimś celu mi polecił 26'' :) pewnie nie schodzi i chcą się pozbyć hehe 

Dzieki panowie za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...