D4RTMOOr Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Witam, mam taki mały problem, polegający na tym czy warto kupić hamulce tektro draco? Mam do kupienia cały komplet razem z tarczami 160 i 180 mm? Czy warto kupić je za 170 zł? Czy sprawiają jakieś problemy? Proszę was o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 To proste bez rzadnych regulacji i modulacji hamulce. Cena to polowa kosztow nowych klockow . Chyba warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Ja swoje kupiłem używane i sam używałem ich ponad rok. Raz zalane i nic się z nimi nie działo. Miały lekkie luzy na klamce, prawy się lekko pocił (od spodu były lekkie ślady od oleju), ale działały bardzo dobrze. Całkiem mocne i proste w obsłudze. Także jak są w dobrym stanie i będziesz o nie dbał, warto kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Tektro maja to do siebie ze jak nie padną przypadkiem są raczej bezawaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Ja używam Draco w 29er od 3000 km w każdych warunkach i złego słowa nie powiem, ale oryginalne klocki są słabe. Po wymianie na półmetaliczne A2Z za 50 zł komplet hamują o niebo lepiej. Kolega topol ma chyba na myśli jakieś super wyścigowe metaliczne klocki, które raczej do prostej hydrauliki jaką są te hamulce się nie za bardzo nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Mam Draco2 od zeszłego roku. Polecam, jako opcję budżetową. Seryjne klocki są kapryśne, ale dobrze odtłuszczone działają w porządku. Hamulce po prostu robią robotę, bez gadania. Najsłabszy element to chyba klamki, ale wiadomo - cena. Jak się zepsują, planuję zmianę na SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 czy warto kupić hamulce tektro draco? Mam do kupienia cały komplet razem z tarczami 160 i 180 mm? Czy warto kupić je za 170 zł? Czy sprawiają jakieś problemy? Proszę was o pomoc! producenci te hample pakują do budżetowych rowerów typu najsłabsza wersja w linii, to są hample które się wymienia na dzeń_dobry na lepsze; jak dla mnie to cena zawyżona (tarcze pewnie też mocno value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 grzesiowu: a możesz powiedzieć, ile czasu je używałeś? Bo mam dziwne wrażenie, że żyjesz przekonaniem rodem z shimano, że jak niski model, to do d*py, a posta sobie pykłeś, bo widziałeś katalogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechotnick Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 mam draco od 2012r i ponad 4tys km. zero problemów. Żadnych wycieków i żadnego piszczenia.. Poza odpowietrzaniem odrazu po kupnie roweru nic z nimi nie robiłem, tylko czyszczenie i ewentualna regulacja. Klocki oryginalne do tej pory. Co prawda gór nie widziały ;-) Ważę ~90kg, na pewno są i lepsze ale mi na tą chwilę wystarczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Do seraph. 40/45 zł to cena za standart półmetaliczne/mataliczne klocki. Pomnóż to przez dwa zaciski i mamy połowe wartości. Kumasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Czyli powinieneś napisać że komplet nowych klocków to połowa wartości tych hamulców, a nie że "cena (hamulców) to połowa wartosci nowych klocków", kumasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Hehe faktycznie.Sorki. sie zapętliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi