Skocz do zawartości

[klamki avid] FR-5 czy FR-5?

z0neee

Rekomendowane odpowiedzi

Hey dziewczyny i chłopaki

Mam mały problem w wyborze klamek, które waszym zdaniem są lepsze:

http://allegro.pl/klamki-hamulcowe-avid-fr5-komplet-i4836080299.html

http://allegro.pl/klamki-hamulcowe-avid-fr5-komplet-i4862290955.html

Miałem kiedyś sd7 i po kilku miesiącach wytarły się od palców i właśnie nie wiem które będą trwalsze z wytłaczanym napisem czy "naklejką"?

Też jestem za drugimi. Od firmy, darmowa przesyłka. Te pierwsze wyglądają tylko lepiej na obrazku, według mnie dostaniesz wyglądające tak samo jak na drugiej aukcji, bo zdjęcie nie jest real-foto, a jakieś katalogowe nie wiadomo skąd. Sprzedający z pierwszej aukcji sam chyba do końca nie wie co sprzedaje.

To nie znaczy, że na pierwszej aukcji dostanie dokładnie to co na zdjęciu. Sam nie raz się tak złapałem na allegro. Zdjęcie z katalogu, a towar z innego rocznika. Jednak trzeba przyznać, że te z malowaniem są wizualnie ładniejsze niż te starsze. Przynajmniej przy zakupie, bo potem nie wiadomo ile i jak to się trzyma. :P

Szanowni poszperałem trochę na temat tych klamek i wygląda na to że ciągną linkę inaczej niż np. Shimano, tzn. tak jakby po łuku. Jest jakaś różnica w sile hamowania dzięki takiemu prowadzeniu? Hamują mocniej? Słabiej? Czy też to nie ma żadnego znaczenia i nie ma co szukać dziury w całym :D

Focie:

b73648ea35d9b156med.jpg

db3ffd89e45c3dbamed.jpg

• 2 miesiące temu...

Przepraszam za post pod postem lecz stałem się posiadaczem tych klamek i na zadane powyżej pytanie poznałem odpowiedź, tak więc odpowiem sam sobie tudzież ku pożytkowi ogółu :D :

To ciągnięcie linki wpływa na pracę układu, siła hamowania rośnie kosztem modulacji. Hamulce stały się ostrzejsze, klamkę trza dozować bardziej oszczędnie. Przynajmniej porównując do klamek Alivio.

PS. Vbrake is not dead :icon_lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...