z0neee Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Hey dziewczyny i chłopaki Mam mały problem w wyborze klamek, które waszym zdaniem są lepsze:http://allegro.pl/klamki-hamulcowe-avid-fr5-komplet-i4836080299.htmlhttp://allegro.pl/klamki-hamulcowe-avid-fr5-komplet-i4862290955.htmlMiałem kiedyś sd7 i po kilku miesiącach wytarły się od palców i właśnie nie wiem które będą trwalsze z wytłaczanym napisem czy "naklejką"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Drugie bo mają przesyłkę za darmo i wyglądają jak by pewniej na moje oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 kurde miałem zamiar kupić te bez darmowej hmm prześpię się z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Też jestem za drugimi. Od firmy, darmowa przesyłka. Te pierwsze wyglądają tylko lepiej na obrazku, według mnie dostaniesz wyglądające tak samo jak na drugiej aukcji, bo zdjęcie nie jest real-foto, a jakieś katalogowe nie wiadomo skąd. Sprzedający z pierwszej aukcji sam chyba do końca nie wie co sprzedaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Mi te pierwsze lekko zawiewają nie oryginalnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Panowie sam się przymierzam do zakupu tych klamek i mogę powiedzieć tyle że Avid odświeżył wizualnie (czyli oszczędził na kosztach hie hie) te klamki i od 2011 produkuje je bez wytłoczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 To nie znaczy, że na pierwszej aukcji dostanie dokładnie to co na zdjęciu. Sam nie raz się tak złapałem na allegro. Zdjęcie z katalogu, a towar z innego rocznika. Jednak trzeba przyznać, że te z malowaniem są wizualnie ładniejsze niż te starsze. Przynajmniej przy zakupie, bo potem nie wiadomo ile i jak to się trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Posiadam oryginały. Jakoś mi nie podchodzą, ale jak na cenę chyba ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Kup coś jeszcze za 1 zł i wykorzystaj kupon na 20 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Szanowni poszperałem trochę na temat tych klamek i wygląda na to że ciągną linkę inaczej niż np. Shimano, tzn. tak jakby po łuku. Jest jakaś różnica w sile hamowania dzięki takiemu prowadzeniu? Hamują mocniej? Słabiej? Czy też to nie ma żadnego znaczenia i nie ma co szukać dziury w całym Focie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Przepraszam za post pod postem lecz stałem się posiadaczem tych klamek i na zadane powyżej pytanie poznałem odpowiedź, tak więc odpowiem sam sobie tudzież ku pożytkowi ogółu : To ciągnięcie linki wpływa na pracę układu, siła hamowania rośnie kosztem modulacji. Hamulce stały się ostrzejsze, klamkę trza dozować bardziej oszczędnie. Przynajmniej porównując do klamek Alivio. PS. Vbrake is not dead Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.