Skocz do zawartości

[merida 2015] Który rower Szosowy wybrać?

pawher

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Na wiosnę planuję kupić rower szosowy, wybór padł na firmę Merida. Chciałbym zapytać bardziej doświadczonych w temacie i sprzęcie forumowiczów, który rower z poniżej prezentowanych polecalibyście najbardziej? 

1.  Scultura 300 (2015) - www.rowerymerida.pl/produkt961/scultura-300-rower-merida.html

2  Reacto 400 (2015) -  www.rowerymerida.pl/produkt952/reacto-400-rower-merida.html

3. Scultura 5000 (2015) - www.rowerymerida.pl/produkt954/scultura-5000-rower-merida.html

Zacznijmy od tego, że cena ma znaczenie, ale rozumiem, że za lepszy sprzęt TRZEBA dopłacić (chcę usłyszeć opinie - czy warto?) Potrzebuję kupić rower, na którym będę mógł śmigać przez 5 lat i nie odstawać w tyle w peletonie, jak to miało miejsce w moim poprzednim modelu - Speeder T2-D.  Zasadnicze 2 pytania jakie mi mi się nasuwają? A właściwie  3 to takie: 

1. Czy pozycja "1" i "2" dużo się różnią? Czy tylko w nazwie? Bo karbonowy widelec jest tu i tu, czy warto dopłacać 1000 zł do serii Reacto? 
2. Jeżeli już mowa o dopłacaniu, czy warto wziąć ramę Carbon zamiast ALU? (dotyczy to rozterki pomiędzy rowerami "2" ---> "3"  
3. Po prostu doradź mi, który rower w przeliczeniu cena/jakość wybrałbyś TY? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...