Jakub85 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam. Dzisiaj na przejażdżce spadł mi łańcuch a później zaryłem piszczelem w pedał. Ból straszny i do tego zrobił mi się wielki guz Może są jakieś specjalne maści na takie rzeczy? Na dodatek przyszła do mnie dziewczyna i powiedziała, że takie rzeczy już zostają? Myślicie, że buja? Czy jest faktycznie taka możliwość? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dziewczyna ma troche racji. Urazy tego rodzaju, szczegolnie piszczeli, zostawiaja malutkie slady ale jest to niewidoczne, jedynie wyczujesz moze w przyszlosci palpacyjnie lekkie zgrubienie (szczegolnie pilkarze maja takie guzki). Nie powiedziane jednak, ze kazdy taki guz musi zostawic slad na przyszlosc. Co do maści to chyba szkoda twojej kasy, szybko samo zniknie. Jesli chcesz to mozesz cos rozgrzewajacego wetrzec, zeby sie latwo rozeszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 spokojnie, takie rzeczy rzadko kiedy zostaja wiec bez paniki... jeżeli uraz jest swiezy czyli tak do 1h to zimne oklady zredukują opuchlizne jezeli to jest starsze, to poczekaj około 10-12 h i zrób sobie ciepłe kompresy na to miejsce, spowoduje odpływ chłonki i zmniejszenie guza. Tak po za tym, wiadomo ze boli ale nie mazac sie, w naszym wieku stluczenia itp goją sie szybko jak na psie wiec trzymaj sie a na takie sytuacje to tylko spd ale i w tych mozna sie nieźle potłuc ;] pozdrówko medyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dziękuję Wam za fachowe odpowiedzi Trochę się zmartwiłem gdy oczyma wyobraźni ujrzałem nogi pełne guzów i nie wiadomo jeszcze czego. Nie ma się co mazać w przyszłym tygodniu mam nadzieję będzie już zestaw SPD-czyli będą inne urazy . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lusza Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Na stłuczenia dobry jest Altacet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Stłukłem sobie kiedyś bardzo mocno piszczel na jachcie. I do dziś mam takie zgrubienie w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Ja tez cale piszczele mam w zgrubieniach. Nigdy nic nie polamalem, ale wiele razy mialem poobijane. Pilka nozna, za szybka jazda na lyzwach, generalnie czesto sie o rozne rzeczy obijam ot tak:) W kazdym razie jak sie po przedniej powierzchni kosci przez skore przejedzie, to cala jest pofaldowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.