Skocz do zawartości

[oświetlenie] solarstorm starry light bx02 - czy będzie dobra?

Kuba266

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ta jest zdecydowanie najlepsza http://www.solarstorm.pl/produkty/produkty/solarstorm-x2

BX02 - za słaba i mniejszy kąt oświetlenia od X2

XT30 - zdecydowanie za mocna, na najwyższym trybie bardzo szybko zużywa akumulator; mniej optymalne rozłożenie diod - w X2 są one ułożone szeroko co powoduje szeroki kąt oświetlenia terenu - równie szeroki jak w XT30 przy zapalonych 3 diodach

Moc X2 na najwyższym trybie pozwala na wyczynową jazdę w terenie w nocy (testowane na Rychelbach i całonocnym MTBO  ;) ), więc nie ma potrzeby stosowania 3 diod, a tym samym skracania czasu pracy na akumulatorze.

Napisano

Co nie znaczy, że ta BX02 jest słaba :)  ma to co nie mają inne. Jedna dioda jest umieszczona tak, że nie będzie oślepiać innych, a to na plus przy jeździe po mieście no i jest pilot na przewodzie :D

Napisano

Znaczy do swobodnej jazdy w terenie za słaba :) A ogólnie wiadomo, że to dioda Cree (=super). IMO jest to dużo lepsze wyjście od polecanych na tym forum latarek Convoya, zwłaszcza, że te lampki na ebayu są tańsze od Convoya

• Mod Team
Napisano

XT30 za mocna? Jak dla mnie akuratnia :)

Za mocna to jest Betty 14 od Lupina :P

O baterię się nie obawiam, gdyż kupiłem sobie pojemniejszą gdzieś tam przy okazji.

A X2 tez bardzo fajna. Widziałem w akcji, bardzo przyjemnie oświetla...

Szacunek...

I.

Napisano

A to jak masz lepsze baterie to faktycznie bez problemu :) Ja mam te, które były w zestawie (4x18650) i do tego pakietu najlepszy stosunek czasu działania do realnie potrzebnej mocy oświetlenia ma SolarStorm X2. Na najmocniejszym trybie pociągnie ok. 2,5 h, a na najsłabszym ostatnim razem wytrzymała równo 7 h (choć ostatnią godzinę było już lekko za ciemno na jazdę w terenie)  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...