cyroniok Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Kupiłem nowe hamulce xtr co sie okazało sklep który je skracał odwalił fuszerkę i żle je odpowietrzył (nie odpowietrzył) odpowietrzyłem oba wkładając tą wkładkę zamiast klocków i dalej juz wiadomo co sie okzało po założeniu klocków przód łapie od razu a tył dopiero w połowie, sprawdziłem przód na tylnej tarczy działa prawidłowo wiec tarcza odpada ,kolejny raz zlałem cały mineralny i powtórzyłem odpowietrzanie , gdy w zacisku jest wkładka łapie idealnie tak jak powinno jak właze klocki łapie w połowie co to moze być ? edit: olej mineralny motorex HYDRAULIC FLUID 75 Edytowane 9 Grudnia 2014 przez cyroniok Cytuj
jahoo84 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Ja miałem tak w xt 785 i odpowietrzeniem to kilkanaście razy i nic poprostu ten typ tak ma. Obecnie mam tego xtra i tył dużo niżej łapie jak przód. Cytuj
cyroniok Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 aha bo juz mi cisnienie podskoczyło ze coś spitolene ok dzieki za info, ps.rozwiązałem problem przycisłem klamkę z zdjętym zaciskiem teraz klocki sa troszke węziej względem tarczy i łapie od razu jak zyleta Cytuj
jahoo84 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Ale to i tak wróci do "normy" bo tłoczki automatycznie się ustwiaja w miarę zużycia okładzin. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 Wciśnij więcej płynu to na pewno trochę pomoże. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi