Skocz do zawartości

[rower] Co to za cudo ? full 29"

RoloVc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dystrybutorem w Polsce była Firma: Sport&Freizeit 

"Rowery Bergamont istnieją na niemieckim rynku od 1992 roku. Produkuje rowery dla zasady, która jest niemal równa kwadraturze koła: każdy szczegół musi być przemyślany i zoptymalizowany pod kątem maksymalnej wydajności. Połączenie niemieckiej jakości z atrakcyjnym wyglądem i eleganckim charakterem daje kompilację, której nie można się oprzeć. W Niemczech Bergamont jest obecnie jednym z wiodących dostawców, który oferuje pełen przekrój rowerów. Od rowerów górskich poprzez rowery miejskie, trekkingowe do e-rowerów. Bergamont ściśle współpracuje z markami należącymi do szwajcarskiej grupy BMC, z którą wspólnie wyposaża profesjonalnych kolarzy jak Andy Eyringa (dawny niemiecki U23 mistrzem w cross country) i Harriet Rücknagel 2-krotny Mistrz Niemiec. Firma, posiada biuro projektowe i siedzibę w Hamburgu. Rowery Bergamont są konstruowane pod nadzorem doświadczonych Niemieckich inżynierów z użyciem najnowszych komputerowych procesów projektowania. Jest to jedyny sposób, aby wyeliminować wady i utrzymać najwyższą jakość produktów. Ramy Bergamont spełniają najsurowsze kryteria wytrzymałościowe. Przed podjęciem masowej produkcji wszystkie prototypy są poddawane rygorystycznym testom, między innymi w niemieckim Instytucie Inżynierii EFBE. Tak duża dbałość o szczegóły i jakość produktu znajduje aprobatę na świecie. Obecnie Bergamont eksportuje do prawie 30 krajów, w tym nawet do tak odległych krajów jak Australia i Nowa Zelandia."

Napisano

To ścieżkowiec z bardzo przyzwoitą geometrią.W Niemczech  popularna  i ceniona marka.Zawieszenie właśnie "german style" jakCube,Radon,Canyon w tym segmencie skoku.

Napisano

Teraz mam CUBE LTD i myślę mocno nad fullem bo tam gdzie jeździmy jest dużo zjazdów podjazdów, dziur itd. Asfaltem prawie się nie poruszamy. Tak więc się mocno zastanawiam tylko ten damper podobno nie jest wytrzymały.

Napisano

Zobacz,czy jeszcze są MOCNO przecenione Radony Slide 29 na bike-discount.Są o wiele lepiej wyposażone,chociaż moim zdaniem mają ramy gorszej jakości od Bergamonta,nawet Cube.

Napisano

Pytanie jeszcze czy full ma też mieć ramę tej samej wielości co mój cube / u mnie 17"/ przy 176 wzrostu i 78kg. Spotkałem się opiniami, że fulle kupujemy rozmiar mniejsze od sztywniaka .

Napisano

Nie, fulle kupujemy optymalne, nie ma takiej reguły, że kupujemy o rozmiar mniejsze, poza tym każdy producent stosuje trochę różną rozmiarówkę i rower wypadało by przymierzyć.

Porównaj sobie długośći ram, i wybierz tą najbardziej zbliżoną.

Napisano

Właśnie porównuję i faktycznie S byłaby za mała dla mnie z fulla, muszę mieć M bo inaczej będę jak na komunijnym się czuł :)

Jeszcze takie pytanie czy mocowanie amora pionowo lub poziomo ma jakieś znaczenie ? bo mamy ramy takie i takie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...