Anton13 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Siema mam pytanie czy tarcza z lapierre raid 229 180mm bedzie pasować do piasty z krossa signa ds, a jeżeli nie to jaka tarcza była była by najlepsza pod względem jakość/cena. Dzięki
Fenthin Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 https://www.youtube.com/watch?v=basY1J307z8 A dlaczego tak? Istnieją dwa standardy montażu tarczy - 6 śrub i Centerlock. Jeśli w obu piastach masz ten sam, jesteś w domu. Jeśli są inne, potrzebujesz nowej tarczy.
Anton13 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) i o to jest pytanie u siebie mam Centerlock a nie wiem jak jest w sign bo jeszcze go nie mam,ale jak by cuś to piasta standardowa w sign Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Anton13
tobo Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Jeśli piasta ma mocowanie centerlock a koniecznie chcesz użyć tarczy na 6 śrub możesz nabyć adapter, pytanie cze ma to finansowy sens.
Mod Team mrmorty Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 wszystkie Signy czy to FR czy to DS które widziałem u nas na bikeparku w Olsztynie miały mocowania na 6 śrub. Mam na uwadze Signy z fabrycznymi kołami. Podejrzewam że kupujesz używany rower, więc nie wiesz czy właściciel nie zaplótł sobie koła na CL. Dla mnie temat bez sensu!
Rekomendowane odpowiedzi