Anton13 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Siema mam pytanie czy tarcza z lapierre raid 229 180mm bedzie pasować do piasty z krossa signa ds, a jeżeli nie to jaka tarcza była była by najlepsza pod względem jakość/cena. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 https://www.youtube.com/watch?v=basY1J307z8 A dlaczego tak? Istnieją dwa standardy montażu tarczy - 6 śrub i Centerlock. Jeśli w obu piastach masz ten sam, jesteś w domu. Jeśli są inne, potrzebujesz nowej tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton13 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) i o to jest pytanie u siebie mam Centerlock a nie wiem jak jest w sign bo jeszcze go nie mam,ale jak by cuś to piasta standardowa w sign Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Anton13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Jeśli piasta ma mocowanie centerlock a koniecznie chcesz użyć tarczy na 6 śrub możesz nabyć adapter, pytanie cze ma to finansowy sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 wszystkie Signy czy to FR czy to DS które widziałem u nas na bikeparku w Olsztynie miały mocowania na 6 śrub. Mam na uwadze Signy z fabrycznymi kołami. Podejrzewam że kupujesz używany rower, więc nie wiesz czy właściciel nie zaplótł sobie koła na CL. Dla mnie temat bez sensu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi