Skocz do zawartości

[rower] SCOTT Sportster X30 2014

eldzwiedz23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam możliwość kupna tylko nie wiem czy jest to dobra cena co do osprzętu jaki on posiada
 Dobra cena, osprzęt zdecydowanie odpowiada cenie. :thumbsup: 

czy może wstrzymać się do nowego sezonu i jak sklepy będą dobrze wyposażone
Na przyszły sezon ceny będą wyższe. <_<
Napisano

SCOTT Sportster X30 2014

W 2013 roku sportstery były insygnowane jako X 30 etc. W 2014 był to po prostu sportester 30. I tutaj jest pytanie co oni faktycznie sprzedają. Zdjęcie i opis jest roweru z 2014 roku a nazwa roweru z 2013
Rower bardzo fajny. Fajny osprzęt i świetna cena.

Na przyszły sezon ceny będą wyższe

Nie będą. Cena modelu jest niższa ale osprzęt jest też słabszy.
Napisano

Raczej nie dostanie tak wyposażonego crossa w tej cenie

No raczej nie bo nawet Unibike Zethos ma w tej cenie słabszy osprzęt.
Napisano

dzięki koledzy za podpowiedzi ale chyba coś jest nie tak, ponieważ dopiero teraz zauważyłem że ten model co pokazałem w linku jest 30 biegowy a ten co chcę kupić jest na pewno 27 biegowy więc teraz nie wiem czy pozostały osprzęt będzie się zgadzał. Musze zadzwonić do sklepu i powiedzieć żeby mi przesłali specyfikację tego roweru. Ale nie ukrywam że coraz bardziej chodzi mi po głowie.

Napisano

Musze zadzwonić do sklepu i powiedzieć żeby mi przesłali specyfikację tego roweru. Ale nie ukrywam że coraz bardziej chodzi mi po głowie.
Dowiedz się dokładnie i jak specyfikacja na ich stronie się zgadza z wyposażeniem roweru to bierz bo się opłaca.
Napisano

no więc dzwoniłem do sklepu i mają bardzo mało podanego osprzętu na swojej stronie ale troszkę się różni:

widelec jest Suntour NEX HLO, blokada skoku 63mm

napisali że "komponenty": Shimano Deore/Altus, 27 biegów

hamulce hydrauliczne Shimano BR-M395

koła i rama takie same jak w linku i w sumie to wszystko co na temat tego roweru widnieje.

I co teraz powiecie na temat tego roweru????

Napisano

kurde i teraz nie wiem co robić :icon_confused: podoba mi się wizualnie ten Scott ale jeśli mówicie że Kross jest zdecydowanie lepszy to może zdecyduje się na niego tylko muszę zobaczyć go w realu. Chyba że macie jeszcze inne modele godne polecenia?

Napisano

oglądałem evado 5.0 na żywo i nie zrobiło na mnie wrażenia chyba przez te linki biegnące na zewnątrz i stary wzór ramy. Znalazłem wczoraj na necie, co prawda używany ale chyba bardzo mało(około 100km) Meride Crossway 300 z 2014r za 2100zł tylko że znalazłem na forum jak pisaliście coś na temat złej współpracy przerzutek z manetkami gdyż są one innych firm. Czy będzie to aż tak odczuwalne dla amatora jakim jestem? Spodobał mi się również Wheeler Cross 6.4, wydaje się być szybki, jest lekki i na chyba dobrym osprzęcie tylko nic nie wiem na temat tej firmy. Co myślicie o tych dwóch propozycjach, bo sprzedawcy wiadomo zachwalają wszystko co chcą opchnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...