AntyIdiota Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Moje doświadczenie ze spodnami jest takie w sklepie proszę o spodnie o długości 36, dostaję czasem kilka sztuk z całego sklepu i większość z nich jest akurat jeśli chodzi o długość. Jak kupuję nogawki kolarskie, to wiem że będą za krótkie i będą się zsuwać, jak kupowałem ramę, to wiem że żadna rama 26" nie będzie na mnie dobra z racji długich nóg, chyba że z wyjątkowo niskim suportem lub karykaturalnie długą główką. Moje wymiary: Obwód uda w najszerszym miejscu: 63 cm (na stronie Vitesse każą mierzyć w połowie uda, dziś jeszcze "domierzę"), więc jest kilka cm mniej Długość wewnętrzna nogi do kostki: 86 cm Długość wewnętrzna nogi do podłogi: 94 cm Obwód bioder: 105 cm Wzrost: ok. 195 cm Chcę kupić spodnie zimowe Proline firmy Vitesse: http://sklep.vitesse.pl/produkt/proline-spodnie-zimowe/ jest tam opcja aby zamówić nogawki o 5 cm dłuższe niż jest przewidziane w rozmiarówce(czyli dodatkowo). Nie wiem który rozmiar wybrać i czy brać te nogawki dłuższe o 5 cm. Napisałem do Vitesse z polecili mi rozmiar 7, twierdząc że 6 może być za ciasny w udzie(przy czym ja mierzyłem nie na środku uda tylko w najszerszym miejscu), ale rozmiar 7 ma szersze biodra, nie chcę kolejnej niedopasowanej wkładki która będzie ocierać zamiast pomagać. Tu rozmarówka Tu wymiary spodni(na dole) przed rociągnięciem, przy czym jest jakaś tu rozbieżność bo tu są rozmiary od 1 do 7 a w rozmiarówce wyżej od 1 do 10 http://sklep.vitesse.pl/wp-content/uploads/Vitesse_sizing_charts_pl.pdf
impa Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Brałbym na twoim miejscu zdecydowanie nr 6.Zawsze można wymienić na inny rozmiar
AntyIdiota Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Dziękuję. Widziałem przed chwilą w innym temacie, że kupowałeś już od nich. Czy masz długą nogę(moje wymiary w pierwszym poście) i czy brałeś opcję dłuższych nogawek o 5cm. Zmierzyłem udo w środku i wyszło 55cm a kilka centymetrów wyżej już 60cm.
impa Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Wymiary uda mamy niemal identyczne :-) Noga 84,5cm(długość wewnętrzna nogi do podłogi),a długość nogawki mam bez opcji przedłużania(mam rozmiar 4).Według mnie rozmiar 6 będzie dla ciebie odpowiedni(bez opcji przedłużania),a 7 faktycznie może okazać się za lużna w biodrach. ps.Vitesse często proponuje rozmiar większy :-)
AntyIdiota Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Napisano 20 Grudnia 2014 A jak to jest z jakością Vitesse? W stosunku do takich marek jak Rogelli wydają się drogie ale wystarczy rzucić okiem na Santini czy GORE i już się robi ekonomicznie w tym porównaniu. Tak więc czy dorastają odzieży tych marek?
impa Napisano 21 Grudnia 2014 Napisano 21 Grudnia 2014 według mnie jakokość vitesse jest na co najmniej przyzwoitym poziomie,choć nie mam bezpośredniego porównania do innych marek produkującą odzież typowo rowerową :-) ps.zajrzyj na skrzynkę
AntyIdiota Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Napisano 9 Stycznia 2015 Wziąłem rozmiar 6. W nogach od razu mrowienie od ucisku, szelki za krótkie , przy wymianie rozmiaru(wezmę 7 i poproszę o dłuższe szelki) poproszę aby nie robili zamka z przodu gdyż ten po prostu i tak od razu sie rozpina jakby go jakaś sprężyna ciągnęła. Jezeli chodzi o długośc nogawek, nie jestem pewien, ale chyba jest wystarczająca. Co do wykonania, tyle co mogę powiedzieć po przymierzaniu, że wyglądają imponująco : ), na pierwszy rzut oka bardzo ładnie uszyte.
impa Napisano 9 Stycznia 2015 Napisano 9 Stycznia 2015 Nie ukrywam że trochę jestem zaskoczony że 6 za mała,ale najważniejsze jest to byś Ty był ostatecznie zadowolony Ps.Też mam bez zamka-jakoś nie przemawia do mnie zamek w spodniach rowerowych
AntyIdiota Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Napisano 10 Stycznia 2015 Właśnie tego zamka nie zamawiałem, a na stronie jest napisane że w razie potrzeby go robią, nie prosiłem o niego. Widocznie takie mieli na stanie, tylko w takim razie dlaczego wysłali dopiero teraz podczas gdy zamówienie złożyłem 21 grudnia, widocznie pomyłka.
AntyIdiota Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Napisano 12 Stycznia 2015 Haha, zupełnie nie skojarzyłem że "w razie potrzeby" nie miało znaczyć: jeżeli klient będzie chciał suwak to go wszyjemy, tylko że w nich suwak jest na wszelki wypadek potrzeby skorzystania z toalety.
tomasz0204 Napisano 21 Stycznia 2015 Napisano 21 Stycznia 2015 witam jestem tu nowy i mam pare pytan .bo musze kupic odziez.Pierwsza sprawa jak ma byc pamper groby czy cienki i zauwazylem w srod kolarzy ze majo wszyty pamper wysoko i dwrotnie koszulka jaka ma byc dluga, jedni maja do bioder lub wyzej okolice pepka czy jest jakas teorai zasada
beskidbike Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Ja proponuję najpierw zakup słownika języka polskiego, "firma" nie ma znaczenia. Bo jak widzę tak napisanego posta, to mnie krew zalewa (i pewnie nie tylko mnie).
tomasz0204 Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 A sorki za post, pisalem po cieszkim dniu.Mam prozbe do tego fatalnego posta o wyjasnienia zawerte w nich pytan bo niewiem co kupic poz
d8wid Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 A sorki za post, pisaŁem po cieżkim dniu._Mam prośbę do tego fatalnego posta o wyjaśnienie zawartych w nim pytań bo nie_wiem co kupić poz serio? nie ma żadnych szczególnych zasad. Wkładka ma byc wygodna - jak nie maiłeś nigdy to powiesz że ta z Lidla jest świetna, później kupisz lepsze (ja np mam Vitesse) i tych tanich już nie zakładam. Koszulka tak żeby plecy nie były gołe... A na zakończenie, cytując Łonę: "'mam do ciebie malutenka prosbe, badz czlowiekiem laskawym tak i od czasu do czasu wcisnij prawy alt"
AntyIdiota Napisano 13 Lutego 2015 Autor Napisano 13 Lutego 2015 Oddałem te co przyszły, wymieniłem na rozmiar 7, bez suwaka, poprosiłem o 4 cm dłuższe szelki i wszystko byłoby w miarę ok gdyby nie to że te spodnie chyba z założenia mają spowodować niepłodność. Czy was te spodnie Vitesse nie gniotą w klejnoty? Nie wydaje mi się rozsądne abym w nich jeździł. Ktokolwiek miał ten problem z tymi spodniami? A no i w porównaniu do poprzednich te są uszyte bardziej niechlujnie(miejscami niesymetrycznie) i pośpiesznie, a tam gdzie był suwak jest zwykły szew zamiast płaskiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.