.PaVLo. Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Witam. Dzisiaj w końcu przyszła opona Shwalbe Insider (26x1.35) i mogłem pierwszy raz wypróbować nowy trenażer Elite Novo Force. W sumie pojeździłem 45 minut i odstawiłem cały sprzęt ale coś mnie tknęło postanowiłem sprawdzić rolkę i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem takie coś czy tak ma być przez pierwsze treningi a potem się uspokoi ?. Na zdjęciu widać jak opona jest dociśnięta, ale może zbyt małą powierzchnią pracuje i trzeba mocniej docisnąć?, ciśnienie to około 4Bar, opona z tego co oglądałem to nie jest kierunkowa. Uprzedzam też pytanie czy hamowałem, NIE, nawet tarczy specjalnie nie montowałem aby przez przypadek tego nie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Wszytko jest OK, u mnie to samo było. Opona musi się "dotrzeć" później już nie będzie tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulek93 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 U mnie nigdy nie było żadnego pyłku. Testowałem na wszelkich rodzajach opon, jedyną różnicą była emisja hałasu. Pokombinuj z docisnięciem opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Zmniejszyłem ciśnienie w oponie i mocniej ją docisnąłem i opiłki znacznie się zmniejszyły, niestety nie mogłem wcześniej tego napisać bo jeden nadgorliwy mod mnie zablokował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Nie masz problemu ze ślizganiem się opony podczas przyspieszania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Zmniejszyłem ciśnienie z 4.5 do ~3.0, ale nie próbowałem nagłego przyspieszenia, po prostu kręcę równo na dwóch najcięższych oporach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.