Skocz do zawartości

[buty] Jakie "cywilki" wybrać ?

stawek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym kupić sobie jakieś buty na rower, ale nie żadne pro (spd itp) tylko zwykłe "cywilki".

Buty do jazdy po asfalcie w suche i raczej cieplejsze dni (pow. 10st).

Do tej pory jeździłem w najzwyklejszych adidasach. Co możecie polecić przykładowo w przedziale 100-200zł ?

IMHO najlepiej sprawują się buty ze sztywną, płaską podeszwą,  Najlepiej sprawdzaj się właśnie takie ponieważ równo układają się na pedale a do tego są wystarczająco twarde aby uniknąć bóli śródstopia. Na zimę wybieram trekingowe spełniające w/w kryteria na lato warto wybrać coś w tym stylu http://www.snowbitch.pl/buty-nike-60-nike-60-melee400/d-113053/

Witam. Chciałbym kupić sobie jakieś buty na rower, ale nie żadne pro (spd itp) tylko zwykłe "cywilki".

Do tej pory jeździłem w najzwyklejszych adidasach. Co możecie polecić przykładowo w przedziale 100-200zł ?

najzwyklejsze adidasy

Jakie były te Adidasy? Jaki był komfort jazdy w nich?

Takie buty dla wielu są zbyt wiotkie i powodują dyskomfort w czasie pedałowania, jeśli jednak byłeś zadowolony to kup kolejne takiego samego typu, 

A po cóż mu Vibram na rowerze :)

Ja polecę Kapteren Discover z Decathlonu - rewelacyjne buty, przynajmniej dla mnie. Są wąskie, więc obcieranie podeszwy o korby jest w jakiś sposób zminimalizowane, przewiewne, bardzo wygodne podczas chodzenia, bieżnik podeszwy wygląda nieźle i podejrzewam że sprawdzi się podczas prowadzenia roweru w terenie (ale jeszcze nie testowałem) a do tego dobrze trzyma się na pedałach.  Jeździ mi się w nich super, nie wiem czemu, dużo lepiej niż w innych butach do biegania w których jeździłem. 

A to wszystko poniżej stu złotych. 

Ktoś na forum polecał buty zimowe z Decathlonu. 

Ja dodałbym zwykłe "trekkingowe" z membraną grubszą skarpetą do środka, bo i na minusie da się jeździć i w okolicach zera czy na plusie jak są roztopy i syf dookoła gdzie lepszych butów szkoda. Jeździłem/chodziłem w takich dwie zimy i nie narzekałem a na jesienno/wiosenne pluchy nie były za ciepłe. 

Mają raptem kilka modeli jednych i drugich to sam możesz wybrać. 

Zapewniam, że warto wydać te 3 stówki ;). Też mnie biły po oczach na początku. Przejechałem na nich około 4,5-5tys km na pedałach dosyć "ostrych" takich:

http://www.decathlon.pl/peday-mtb-aluminiowe-id_1275480.html

i podeszwa nie jest zniszczona. Ważę ponad 93kg a to też nie bez znaczenia. Oczywiście oprócz jazdy na rowerze buty co dzień służą do chodzenia ;).

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...