Michalik85 Napisano 6 Grudnia 2014 Napisano 6 Grudnia 2014 Witam. Mam pytanie odnosnie amortyzatora z rura sterowa 1,5" Posiadam cannondale z taka własnie rura i chciałbym kupić do niego amor z taka sama rura. Może znacie jakieś sklepy których ja jeszcze nie znalazlem gdzie mozna kupic amory z taka własnie rura. Bardzo zalezy mi na takim amortyzatorze ponieważ chciałbym uniknac montowania sterów z redukcja na 1 1/8". Jezeli nie znajde nic ciekawego to bede zmuszony tak zrobic ale na razie chce poszukac cos z taka rura. RST odpada. Bardziej myslalem nad czyms pokroju RS Reba, ewentualnie RS Recon. Aaaa koło 29". bede wdzieczny za pomoc.
djzatorze Napisano 6 Grudnia 2014 Napisano 6 Grudnia 2014 Rock Shox Revelation w wersji Team widywałem z rurą 1.5", ale na koło 29" chyba nie było. Podaj budżet i zastosowanie roweru.
Michalik85 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Napisano 6 Grudnia 2014 zastosowanie to amatorskie sciganie, jazda po górach i w terenie. Budzet cięzko oszacować. W Anglii mam Rebe za 1300 zł już. SID troche za drogi. Coś w granicach Reby.
Mod Team Puklus Napisano 6 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 6 Grudnia 2014 Mostek zaiste masz także 1.5 ? bo można by wstawić tapera z reduktorami. Do mostka w sumie także można założyć.
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 6 Grudnia 2014 Oooo... Kolega zza miedzy Próbowałeś poszukać czy ktoś czegoś na STW lub BikeRadar nie ma do pogonienia? Z ściganckimi widelcami pod sterówkę 1.5 incz będzie słabo... Jakiś czas temu trafiały sie wymioty magazynowe na Winstanley Bikes i Merlin Cycles ale teraz widzę, że słabo. Przetrzep wszystkich głównych i/lub większych detalistów on-line (Wiggle, Evans, CRC, Leisure Lake, Ribble, Rutland, Merlin, Winstanleys, Cycle Surgery, Stif, On-One, UK Bike Store, Wheelbase, Wheelies, JeJames, Real Cycles, Tredz, Tweeks Cycles, All Terain Cycles, Cyclebasket, Cycle Sport UK...) a nóż coś się trafi... Wypadałoby też zarzucic okiem na ebajcu... Szacunek... I.
Michalik85 Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Napisano 7 Grudnia 2014 ooo faktyczni niedaleko mozna sie kiedys umowic na jakies wspólne krecenie w tych sklepach w wiekszosci szukałem, i nic. Jak już to tylko RST... pozostanie mi chyba kupic jakiegos normalnego tapera ale jeszcze bede szukał. Ebajec tez nic. co do mostka. Jeszcze nie posiadam, ponieważ rower jest składany od podstaw i akurat jestem na etapie szukania amora ( reszta prawie kompletna ). nie spieszy mi sie tak bardzo bo rower planuje zlozyc na marzec/kwiecień, ale jakby cos sie trafilo teraz to czemu nie. Postanowiłem ze jak kupie amortyzator to poźniej bede kupował pod niego mostek, stery itp. bo nie wiem co uda mi sie trafic. pozdrawiam
ACTIVIA Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 Na koło 26" to by się na pewno coś znalazło, Lecz 29" to jeszcze nie widziałem amorka ze sterówką 1,5"
Michalik85 Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Napisano 7 Grudnia 2014 ciezka sprawa... w takim razie jakies stery z redukcja z 1,5" do 1 1/8" do cannondale mozecie polecic? tak do 300 zł chciałbym sie zmiescić. W kwestii sterów wogóle sie nie orientuje, ponieważ nigdy nie wymieniałem wiec pytam.
Michalik85 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Panowie RS Revelation RL znalazłem z taka rura sterowa. Nada sie do mojego typu jazdy? nigdy sie z nim nie spotkałem a w kazdyn sklepie co innego pisze ( jesli idzie o zastosowanie )
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 Kłaniam, Rewelka to amor TR/AM. O ile nie masz jakiejś krosiarskiej ramy dedykowanej amorom 80-100mm to bedzie git... Revel ma chyba jakieś 130-140mm skoku i o ile nie można go zredukować do 100-tki to może się nie nadać... Jaką ramę zaposiadasz, to może nieco rozjaśnić sprawę... Szacunek... I.
Michalik85 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 no własnie to wyczytałem... ale sa tez mtb z tym amorem http://www.team29er.pl/start/56-nowosci-rowery-275-cali-650b/858-650b-wedug-rownania-silverback Syncra 1 ja mam rame cannondale trail sl 2. własnie zastanawia mnie to czy da sie mu skok zredukować do 100 mm. Na swieta bede w pl wiec podjade do serwisu RS i spytam. Amor znalazlem na ebajcu i byłby ciagniety z USA. Jesli bedzie nic nie wyszło to nastawiam sie raczej na szukanie jakiegos tapera ( raczej Reba ) i redukcji sterów. pozdrawiam
zdrower Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Panowie RS Revelation RL znalazłem z taka rura sterowa. Nada sie do mojego typu jazdy? Od XC po Enduro się nada. Ale, że Revelka 29'' z rurą 1,5'' to mało prawdopodobne. Czasem tak piszą jak jest taper, nie zaznaczają, że góra rury jest 1,1/8''. W sumie to ja bym wybrał tapera, łatwiej potem sprzedać jak by co, a skoro stery i tak musisz kupić to co za problem wziąć górną miskę z redukcją ?
Michalik85 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 to z tymi sterówkami to wiem ze tak jest. Tu niby pisze ze tylko pod rure 1,5. Juz wklejam link do ebajca http://www.ebay.com/itm/RockShox-Revelation-RL-130mm-Suspension-Fork-29er-1-5-15mm-Black-/371192918240?pt=US_Forks&hash=item566cd270e0#shpCntI jak bedzie nic nie wyszło to tak jak pisałem pewnie kupie normalnego tapera. Mniej zachodu z szukaniem itp. Dzieki wszystkim za opinie
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 Generalnie RS-y łatwo przestawia się za pomocą plasticzanych podkładek wsadzanych lub wyjmowanych do/ze środka. Do Twojej ramy nie odważyłbym się Revela ze 130-tką wrazić, ale jak by się go dało przestawić na 100mm to byłoby SI. Tymbardziej, że XC-owe Silverback'i które pokazałeś właśnie na 100mm mają Revelki... Nie bardzo jednak wiem jak top tam się teraz robi, zatzrymałem się na przestawianiach Rebolca z Dual Air. A ten Revel to jaką ma sprężynę? Nie moge zobaczyc linka bo korporacyjny banan na ebajca siedzi na łączu i filtruje Szacunek.. I.
kubim Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Chyba mniej komplikacji będziesz miał jak faktycznie poszukasz amora z taperowaną rurą - większy wybór, pewnie mniejsza cena, a do tego mostek możesz założyć jaki chcesz. Kwestia tylko dobrania sterów.
Michalik85 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 sorry Ivan ze nie odpisałem ale trzeba na ten amor zarobić chyba zrobie tak jak radzicie, mniej problemow. To teraz waham sie miedzy dwoma amorami RS Reba RLT Solo Air 2014 lub MANITOU MARVEL PRO macie jakieś doświadczenia z tymi amorami?
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 Ani jeden, ani drugi. Maniek ale Tower. No chyba że najświeższy, to by była ponownie Minuta. Mam Rebę Solo RLT i tak jakoś nie potrafie sie z nia dogadać. Jak był Dual Air, nie miałem problemów z ustawieniem, teraz przy Solo Air ciagle cuś nietak Z kolei Maniek to zawsze był mój ulubiony widelec. Nie wykluczone, że jak się odkuje to Rebolec pójdzie do ludzi i kupię sobie Minutę... Szacunek... I. PS Tak sobie myślę, czy aby na pewno to przestawianie Revela to taki problem? Jeden kawałek plastiku, który generalnie ludzie wstawiaja lub usuwają sami. A tak to zmiana sterów Cię czeka i pewnie mostka... No chyba że masz samą ramę i dopiero składasz do kupy...
Michalik85 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 mam sama rame + reszte osprzetu, a stery + mostek kupie dopiero po zakupie amora, wiec na razie nie kupuje amora pod stery a samego amora a pozniej stery i mostek
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 Aaaaa no to wtedy luz. Mix and match Zdecydowanie zatem Tower Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.