Skocz do zawartości

[rower] kupno roweru do Freeride z Danii

Sajmon15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Chciałbym zakupić sprzęcik w Danii, z odbiorem także w tamtym kraju, najlepiej byłoby żeby rowerek był używany na jakiej stronie lub gdzie w Danii mógłbym szykac owych rowerow, z góry dziękuje na odpowiedz :)

Napisano

Także wg mnie dziwne pytanie - wątpię żeby ktoś udzielił Ci łatwo odpowiedzi na to pytanie, to małe lokalne rynki, czasami funkcjonują w trochę inny sposób.

Pracujesz z Polakami? Z Duńczykami? Znasz angielski? Zapytaj ich jakie strony są u nich popularne jeśli chodzi o kupno sprzedaż. 

Ogólnie skala ofert w krajach skandynawskich jest wielokrotnie mniejsza niż np w Polsce - mniejsza popularność nie tyle zakupów co chęci sprzedaży.

Są jeszcze działy kupię/sprzedam na forach rowerowych.

Napisano

Po to jest forum aby sie zapytać człowieku! Nie znalazłem odpowiedzi w Google to zapytałem sie na forum. Juz możesz przestać komentować i wyjsć z tego tematu..

Napisano

Wybrałbym się także do sklepów stacjonarnych i zapytał o nazwy popularnych stron internetowych. To łatwiejsze pytanie niż pytanie o ofertę netową - sklep woli coś sprzedać niż przesyłać klienta. Znajdziesz takie strony, znajdziesz fora - zadasz pytania - otrzymasz odpowiedź.

Napisano

Rynek wtórny rowerów mtb w krajach skandynawskich jest bardzo niewielki, jest to podyktowane głównie ilością mieszkańców oraz w przypadku Danii ukształtowaniem powierzchni - najwyższy szczyt nie przekracza 150 m n p m. 

Napisano

No jasne, tam głownie niestety przeważa turystyka i jazda miejsca, raz widziałem grupkę chłopaków jak jechali gdzieś poszaleć na konkretnych sprzętach, ale nie ma sie co dziwić zarobki w Danii pozwalają na to, aby kupic sobie nowy, dobry rower bez chwili zastanowienia, tak samo, gdy widzę rowery z luzem na osi, porzucone ze względu na uszkodzenie to mi sie płakać chce, w Polsce wszystko reaktywujemy, lecz w Danii jak wspomniałem są inne zarobki.

Napisano

Mieszkam w Danii od kilku miesięcy, sporo ogłoszeń jest na stronie dba.dk, poza tym przejrzyj też grupy na fb, czasem coś nie-miejskiego też tam się trafi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...