zuchantek Napisano 6 Grudnia 2014 Napisano 6 Grudnia 2014 Witajcie. Na wiosnę chciałbym zacząć przygodę z freeridem z typem kross sign ds. Moje pytanie brzmi czy ten model spełnia wymagania do freeridu jak na początek i mało wymagające tereny w okolicach Zielonej Góry i jaki rozmiar kół jest minimalny przy wzroście ponad 180cm.
topol Napisano 6 Grudnia 2014 Napisano 6 Grudnia 2014 Przy tym wzroscie patrz raczej na rozmiar ramy. A czy sign napitala ramy pod 27,5 sprawdz u producenta. Duza kicha raczej w free i dh nie wskazana.
zuchantek Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Napisano 6 Grudnia 2014 Dziękuję za radę. Co do wyboru nie jestem jeszcze pewny na pewno przekonuje mnie cena. Wiem ze nie bede mógł uprawiać profesjonalnego DH czy freeridu ale wiadomo wpierw trzeba spróbować Mam pytanie co do ramy. Czy jakbym kupil rower mógłbym wymienić tylko ramę na lepszą bez zmiany innych rzeczy ?
AdaskoKross Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 Kolega ma signa i to jest totalna porażka .. Chcesz fulla czy ht ?
zuchantek Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Napisano 7 Grudnia 2014 To jest w sumie dobre pytanie. Wolałbym raczej HT Lecz wiadomo zależy od okazji ponieważ kupiłbym raczej używany rower. Czy ten rower nadaje się na początki ? -http://olx.pl/oferta/merida-stormbringer-kick-lekki-dh-zamiana-na-dirt-goral-CID767-ID4Y7Eh.html#b72e5f9d81 Czy nie warto się pakować w ten typ i za tą cenę. Pytam ogólnie i chce dowiedzieć się na przyszłość czy używane rowery można trafić za taką cenę i czy to nie jakaś mina. Oczywiście wiadomo że trzeba oddać rower do serwisu. Przepraszam za takie pytania ale no cóż jestem zielony.
MikeSkywalker Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 Nic o osprzęcie nie ma ale cudów bym się nie spodziewał, ciężki kloc i nic poza tym. Za 1500-2000 zł szukał bym jakiejś używki na sztywnej ramie, jakiejś większej w miarę możliwości bo na małej fajnie się skacze ale dojechać na miejscówkę już gorzej.
zuchantek Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Napisano 7 Grudnia 2014 Dziękuje za radę na pewno z niej skorzystam Jak już mówiłem bardziej HT by mnie interesowało. Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam Miłej niedzieli
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.