thomash Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Raczej nie warto, w dodatku oferta w hipermarketu Za takie pieniądze, a nawet mniejsze można kupić kask Authora (do 100zl są chyba 2 modele).
Makthom Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Raczej nie warto, w dodatku oferta w hipermarketu Za takie pieniądze, a nawet mniejsze można kupić kask Authora (do 100zl są chyba 2 modele). A co to ma do rzeczy, że z hipermarketu? Tam też są czasami markowe rzeczy. To, że tanie nie znaczy, że złe. Czasmi warto coś sprawdzić a nie wydawać opinie. Mądry wie co mówi, a głupi mówi co wie. Wolałbym ten kask niż Authora, choć najlepiej by było sprawdzić oba. Zresztą ulotka może być (choć nie musi) z sieci sklepów sportowych. Kiedy byłem w USA, kupiłem sobie naprawdę dużo rzeczy w marketach. Najśmieśniejsze jest to, że więszość z tych rzeczy to w Polsce naprawdę wyższa półka. A co do kasku, to chyba to jest ten sam model : http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53014759-...01__PZTA_0.html Napisane jest to, żę nawet Małysz skacze w kasku Casco. Co jak co, ale złomu to on na pewno nie nosi. Ja tam bym go brał. Uważam, ze warto.
thomash Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Wiem co mówię, oglądałem takie kaski w hipermarketach, miałem też okazję przymierzać kaski authora i ani chwili bym się nie zastanawiał co wybrać. A pisząc "z hipermarketu" użyłem emotikony "", ale widzę że jesteś strasznie poważnym człowiekiem i wszystko bierzesz na serio. Ta ulotka jest zapewne z makro, a tam sa można spotkać markowy sprzęt sportowy, ale nadal twierdzę że nie jest wart swojej ceny.
Makthom Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Oczywiście, jestem straaaaaaaasznie poważny.... Ale sam kask naprawde nie jest zły. Widziałeś dnośnik, który podalem. Z niego wynika, że kask jest całkiem całkiem. To całę Monocoque podobne jest strasznie do in-moldingu, a za taka cene to się opłaca. Tu nie chodzi o to, czy przymierzałeś podobne, ale o to czy przymierzałeś ten konkretny model.
Gromosmok Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Casco to niemiecka firma działająca od 1989 r. Jest producentem kasków i hełmów używanych w sporcie (rowery, narty, snowboard, rolki, jazda konna) a także mniej radosnych „dyscyplinach” jak policja, straż pożarna itp. Roczna produkcja wszelkiej maści hełmów i kasków wynosi około 900 000 rocznie. Ja wolałbym ten. http://www.velo.com.pl/author/authorakcesoria_002.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.