Skocz do zawartości

[rower] Canyon Nerve Al 7.0 2015 - zawieszenie

sowa250

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem nowy na forum także witam wszystkich! Przymierzam się do zakupu Canyon Nerve Al 7.0 2015. Będzie to mój pierwszy full i moje pytanie jest co do sztywności tej ramy. Czy ktoś już ma ten model lub innego Nervusa? Czy zawieszenie na prostych ścieżkach buja (pompuje)? Szukam fulla "uniwersalnego", który sprawdzi się w trudniejszym terenie ale również żeby był komfortowy na prostych odcinkach. 
W tym modelu z tyłu zamontowali damper FOX CTD. Czy różnica pomiędzy Climb a Descent jest naprawdę duża? 
No i ogólnie czy ktoś może polecić ten model? :) 

Aaa i jeżeli ktoś ma jakieś zdjęcia to też bym prosił ponieważ Canyon napisał mi, że nie mają innych zdjęć swoich rowerów :thumbsup: 
Pozdrawiam

Napisano

trochę mnie zmartwiłeś terminem oczekiwania, jak by nie było ponad 2 m-c :(

chciałem bezpiecznie zamówić w lutym z dostawą na marzec, ale widzę, że trzeba przyspieszyć

Też zamawiam AL 6 ze względu na łatwość serwisu Reby, a hamulce przekładam z mojego dotychczasowego roweru, pozostałe komponenty dla mnie OK. Mi strona wskazała  rozmiar M ( 178 cm przekrok 78 cm). Dzwoniłem do Niemiec do sklepu i również doradzili mi telefonicznie M.

Napisano

ok, dzięki. rozumiem, że złożyłeś zamówienie i czekasz na potwierdzeniem z Niemiec ?

Jak możesz to napisz, czy płacisz z góry bez podania terminu dostawy, czy dopiero po otrzymaniu faktury pro forma gdzie jest wskazana data dostawy ?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...