Skocz do zawartości

Piasta wielobiegowa i Kross fr2. Da radę?

Koochyboy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie drogie osoby.

Pragnę ogromnie zmienić układ napędowy mojego bicykla. Przerzutki znudziły mi się dawno. Stąd pytanie moje, czy do jednozawiasa Krossa FR2 pasować będzie Alfine, albo SRAM g8 z tarczą? W sensie czy istnieje możliwość współpracy między komponentem a tą konstrukcją. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym zgadnieniem związane?

Btw - wiem, jak glupio brzmi sam pomysł zestawienia, ale od dłuższego czasu używam tego roweru do przetaczania się po mieście i dzikich gonitw w korkach ulicznych oraz do turystyki :) (Tak, nadaje się - sprawdzone w Wigierskim Parku Narodowym :) ) Albowiem stan zdrowia i poszczególne elementy organizmu wymagają "miekkiego tyłu". Żadne tam hopy i wygłupy. Ponadto pragnę zmiany i odpoczynku od martwienia się o łańcuch, zębatki etc :)

Zatem po pierwsze - będzie działać, czy nie za bardzo?. a po drugie - czy warto. Bo cena nie za fajna ;)

pozdrawiam wszystkich

Q

obecne: marcoch 888, tarcze Cloud, hample Hope m4, korby Duro (śmietnik), łańcuch zabytkowy :) przerzutka sram x4 (w szufladzie), obręcze 24' sunrims double track, opony Berm Master 3.0', błoto, i świetna, zabytkowa kiera DaBomb DaBar :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...