GREEQ Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Mam problem z moim Raidonem Xc 2014. Zmieniałem skok z 130mm na 120mm. Tłumika nawet nie ruszałem z goleni, a teraz nie chce się składać ,teraz skok całkowity tłumika to 80mm. blokada skoku działa jak równierz regulacja odbicia, nie mam pojęcia jak mogłem go spierniczyć? Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 Prawdopodobnie olej sie wlał gdzie nie powinien, o ile to jest możliwe ale jak go nie dotykając to jedyne wytłumaczenie. Odkręć korek z góry, wyjmij tłumik kompresji, wylej olej, poruszaj tłoczyskiem, żeby wyciekł cały olej. ustaw tłoczyska na max wysunięcie wlej olej z powrotem. Choć taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Cytuj
GREEQ Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Napisano 4 Grudnia 2014 Tłumik to zamknięty kartridż, więc raczej olej się tam nie dostal... sam tlumik wyjęty z amorka pracuje tylko na 80mm i raczej jest wyciągnięty na maks a nie chce się schować Cytuj
MokryxD Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Czyli tłumik zdechł. Jeżeli ci to przeszkadza musisz kupić nowy tłumik lub dawcę. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 Zagadaj z piotrem z Activia, na pewno coś zaradzi. Cytuj
GREEQ Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Napisano 4 Grudnia 2014 Rower mam od 18 września i 1300km ....trochę szybko padł... a gwarancji pewno nie uwzględnią skoro rozbierany... Cytuj
AdaskoKross Napisano 6 Grudnia 2014 Napisano 6 Grudnia 2014 Olej ci się dostał i działa ci to na zasadzie jak w strzykawce :-) Cytuj
GREEQ Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Napisano 14 Grudnia 2014 Chciałem podziękować koledze Activia. Naprawa szybka i w super cenie, do tego mały upgrade na zdalną blokade. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi