GREEQ Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Mam problem z moim Raidonem Xc 2014. Zmieniałem skok z 130mm na 120mm. Tłumika nawet nie ruszałem z goleni, a teraz nie chce się składać ,teraz skok całkowity tłumika to 80mm. blokada skoku działa jak równierz regulacja odbicia, nie mam pojęcia jak mogłem go spierniczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Prawdopodobnie olej sie wlał gdzie nie powinien, o ile to jest możliwe ale jak go nie dotykając to jedyne wytłumaczenie. Odkręć korek z góry, wyjmij tłumik kompresji, wylej olej, poruszaj tłoczyskiem, żeby wyciekł cały olej. ustaw tłoczyska na max wysunięcie wlej olej z powrotem. Choć taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Tłumik to zamknięty kartridż, więc raczej olej się tam nie dostal... sam tlumik wyjęty z amorka pracuje tylko na 80mm i raczej jest wyciągnięty na maks a nie chce się schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Czyli tłumik zdechł. Jeżeli ci to przeszkadza musisz kupić nowy tłumik lub dawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Zagadaj z piotrem z Activia, na pewno coś zaradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Rower mam od 18 września i 1300km ....trochę szybko padł... a gwarancji pewno nie uwzględnią skoro rozbierany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Napisz do mnie na PW. Pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Olej ci się dostał i działa ci to na zasadzie jak w strzykawce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Chciałem podziękować koledze Activia. Naprawa szybka i w super cenie, do tego mały upgrade na zdalną blokade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi