herosa Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam, chcę skombinować sobie stojak serwisowy konstrukcją przypominającą ten: http://allegro.pl/serwisowy-stojak-rowerowy-30kg-serwis-i-naprawa-i4861727901.html lub ten: http://allegro.pl/a63-stojak-serwisowy-do-roweru-na-rower-naprawczy-i4856002885.html Ogólnie żeby 2 koła były w górze, stojak był stabilny, rower trzymany za ramę lub sztycę. Który z nich byłby lepszy? Czy mogę znaleźć coś lepszego za podobną cenę? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geiger Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Wkleiłeś dwa razy ten sam link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Sorki, mój błąd Poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek77 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Ja mam ten drugi (A63 Stojak Serwisowy). Bardzo masywny i stabilny. Trzyma dobrze rower pod roznym katem, nie przyciska linek. Jest dosc wysoki, wiec nie trzeba sie schylac. Naprawde polecam! Jedyny minus to taki, ze nie sklada sie tak dobrze jak ten z nogami od tripoda. Jak nie uzywam to wyjmuje pionowa rurke z mocowania i mam dwie plaskie czesci, ktora mozna smialo gdzies schowac (np za szafe ). Mozna ewentualnie go rozkrecic i z powrotem do pudla, ale juz wole trzymac za szafa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 To dobrze, dzięki za odp. Będzie użytkowany w piwnicy jako miejsce do serwisowania i wieszania roweru na dłuższą nieobecność. Ze składaniem nie będzie problemu - cała piwnica jest podporządkowana rowerowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geiger Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Ja również mam coś w stylu tego drugiego. A dokładniej mam stojak z Lidla za 129 zł. Masywny może nie jest i jakoś super jakościowo wykonany, ale zapewnia stabilność i bardzo ułatwia pracę wykonując swoje zadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Ja też polecam ten z Lidla - kupiłem go w Opolu na przecenie w Lidlu za 99zł (po ostatnim rzucie tych stojaków rynek jest już tak nasycony, że nie poszły im wszystkie i potem je przecenili) Z racji tego, że mam kumpla który serwisuje nałogowo rowery i korzysta z tego stojaka wiedziałem, że jest wart ceny. Uchwyt trzeba tylko ładnie obkleić dętką aby zabezpieczyć dodatkowo ramę przed porysowaniem i można śmiało z niego korzystać nawet z rowerami po 17kg (Specialized SX Trail z rocznika 2012 wisi na nim stabilnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Już zakupiony ten drugi, opiszę jak się sprawuje Dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek60 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 czy ktoś wie gdzie w Lidlu można jeszcze go kupić !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Nigdzie. Musimy czekać do wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 A mnie się marzy taka samoróbka aby w końcowym efekcie powstał stojak/wieszak do serwisowania roweru mocowany do ściany na ok. 1m ramieniu. Coś jak pod tym linkiem tylko nie za takie pieniądze: http://www.cyklotur.com/narzedzia-i-smary/stojaki-serwisowe-na-rower/p,uchwyt-prs-4w-1-z-mocowaniem-do-sciany-100-3c-park-tool,4151.html Mam mało miejsca w piwnicy i takie rozwiązanie wydaje mi się zasadne pod warunkiem możliwości jego składania (np. na zawiasie i pod ścianę). Po wstępnej analizie problemem wydaje mi się sam uchwyt trzymający rower. Chciałbym aby chwytał w poziomie (rura górna) i w pionie (sztyca). Można kupić samą taką koncówkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Unior produkuje takie szczęki, koszt w granicach 300zł: http://www.uniortools.com/categories-p/narzedzia-do-serwisowania-rowerow?doc=11857&prod=129270 http://www.uniortools.com/categories-p/narzedzia-do-serwisowania-rowerow?doc=11857&prod=337524 Ewentualnie można przerobić zwykły stojak na wersję ścienną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Dzięki za info. Drogi ten Unior - fakt. Spodobał mi się poza tym pomysł z uchwytem do ściany, rurą i przyspawaną starą sztycą na końcu. Ale wtedy tylko w 1 pozycji serwisuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Uchwyt na rower już taniej wyjdzie kupisz odpowiedni zwykły stojak, bierzesz tylko górną część (w moim stojaku jest podzielna na dwie - obrotowa 360, taką jak chcesz. Można do tego dorobić 2 rurki do ściany, które przyspawasz i przykręcisz na grube śruby do uchwytu i przykręcisz do ściany. Osobiście nie miałem nigdy kontaktu z przyrządem do spawania, ale jakbyś go zdobył to zmieściłbyś się w 160-180zł kupując ten stojak. Ale jest to wykonalne. Jeszcze możesz poszukać używanych stojaków, popsutych, pękniętych, ale z odpowiednią końcówką. Lub dogadać się ze sprzedającym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Ja mam ten 1, wymagał lekkiego przerobienia ze względu na to że rama mogła sie porysowac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Jestem ciekaw ile moglibyście dać za taki wieszak rowerowy na zawiasie który można przykręcić do ściany i swobodnie obracać dodatkowo z rozsuwanym ramieniem w danym zakresie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 A co ? Masz zamiar coś opracować ? Za darmo nikt nie chce. Dam uczciwą i rozsądną cenę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Jak znajdę czas to coś wyskrobię. Za jakiś czas postaram się wrzucić projekt i przy akceptacji oraz zainteresowaniu forumowiczów będę mógł kilkanaście zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 No to śledzenie tematu mode on ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Kiedyś, kiedyś zrobiłem taki o: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/StojakSerwisowy?authuser=0&feat=directlink W sumie, to miał tylko jedną zaletę: cenę No i może zadowolenie z wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 czy ktoś wie gdzie w Lidlu można jeszcze go kupić !!!! Zapytaj właściciela konta czy będzie miał go na dniach ew. może sprowadzić dla Ciebie http://allegro.pl/stojak-montazowy-do-roweru-powerfix-z-lidl-i4962563535.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Czy to ktoś od nas ? :-) http://allegro.pl/show_item.php?item=5017434086&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Fajny patent. Prawie idealnie to co szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 http://archiwumallegro.pl/search/12632275-uchwyt-serwisowy.html Szukaj tego uchwytu na pewno kiedyś sprzedawali to w xtrabike, mam używam i bardzo chwale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Nie do zdobycia niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Czy stojak z pierwszego postu jest zbliżony jakościowo do tego z lidla?. Warto poczekać na ten lidlowy, czy brać ten z pierwszego posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.