dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam jak w temacie, czy jest mozliwe takie polaczenie, mam ok 180 cm waze ok 80 noo moze juz 78 kg tylko rower maly troche 15.5", jesli ten amorek pasuje do mojej ramy i stylu jazdy glownie xc to pytanie czy bylby to dobry wybor i czy mozna zwiekszyc jego skok ze 100mm na max 140mm jesli tak czy by to wpłynęło na sztywnosc i żywotność, sorki za jakiejkolwiek bledy ale pisze z tel, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Masz 180 cm wzrostu i jeździsz na ramie 15,5"? Nie bolą cię plecy albo wszystko? Mostek to chyba na 20 cm albo więcej masz Możesz sobie krzywdę zrobić jeżdżąc na takiej ramie. Z tego co wiem to Rebe tylko na 120 max podniesiesz. Podobno traci trochę sztywności ale to się musi wypowiedzieć ktoś kto ma podniesioną bo moja jest na 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Stary into mnie boli ze to gowniane 15.5 kupilem po okazyjnej cenia zajezdzam do dziada po rower a to rama 15.5... Z checia zamienilbym sie na jakas wieksza ;/ co do reby to lipa troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 To masz nauczkę że sprawdzenie rozmiaru ramy przy zakupie to absolutna podstawa. Ja mając podobne "parametry" do Ciebie nawet bym się nie zastanawiał nad jeżdżeniem na tak małej ramie. Musisz poszukać kogoś kto się zamieni (będzie ciężko) albo ja sprzedać i szukać czegoś nowego. A co do reby to jest amor XC gdzie 120mm zawieszenia to max. 140mm to AllMountain mają albo delikatne Enduro ale do xc by się nie sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 A jaki amor powietrzny proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 A jaki masz budżet, jak i gdzie śmigasz na rowerze. Wiesz amortyzator amortyzatorowi nie równy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Zmien rame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Ta Merida w zaleznosci od rocznika i wersji chodzila nawet z amorkami 120mm -najprostsze, standard to bylo130mm, duzo ludzi wkladalo 140, wiecej juz nie ma sensu. Jak masz stara Rebe, to wyjmujac oryginalne dystansy zwiekszysz ja do 115, mozna do 120, ale juz sciagasz gumowy odbojnik i moze stukac przy powrocie. Jak masz tak nieszczesliwie dobrany rozmiar, to niewiele tracisz jak wsadzis te Rebe przestawiona na wiekszy skok i zobaczysz jak sie jezdzi. Zakladajac, ze chcesz ja kupic, to kiepski pomysl. Przy Twoim wzroscie myslalbym nad zmiana calosci.... Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Chyba macie racje chlopaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Tak poza tematem, musisz fajnie wyglądać, ja mam rame 16" z tym ze mam 170cm ... a rama maława deczko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Trening gimnastyki robi cuda P.s mam focha na ciebie, usunales moj temat i dales brzydkie punkty Smigam glownie las z gorki troche pod gorke no i fajnie tak do 700 cos znalezc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Ja tylko usunąłem temat, bo był źle założony ... punty dał ci ojciec dyrektor nasz tutejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Ibtak mam focha, a musiales mu skarżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 On widzi wszystko w tym momencie ty mnie obrażasz oskarżając mnie o kapowanie ... czego nie popełniłem. i Koniec offtopowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Dobra reasumując, nie dodam cie do friendsow na fb, ten amorek nie pasuje zbytnio do tej mojej ramy, lepiej wybrac cos innego a najlepiej rame. A jakies manitou albo marzocchi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 nie dodam cie do friendsow na fb Żebyś usilnie próbował i pocił sie przy tym zabiegu i tak polegniesz, gdyż nie posiadam fb ... Do tej ramy pasowała by tora, miała 130mm. pasowałby maniotou minute był max do 140mm, marzocchi to pewnie jakiś 44 był nominalnie na 140mm wiec spokojnie można uatawić120 lub 130mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Tylko tam rama... A dobrym pomyslem bylo by zamienienie tej ramy np na dartmoora sztywnego z ktoryms z tych amorkow? Nie mam w swoich okolicach jakiegos hardcorowego terenu bardziej sam robie sobie przeszkody w postaci niewielkich nasypow max 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Dobry nie dobry zależy czego oczekujesz. Ramy HT często sa od 120 do 160mm projektowane. Jednak taki HT to nie będzie to samo co full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 No wlasnie i mam pier...nik W glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 a co sądzicie o RS RECON do tej meridy? Można wstawiać linki do aukcji w celu pomocy wyboru odpowiedniego amorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 recon to okrojona wersja reby, jak juz to sektora bym szukał albo revelationa, ale powodzenia w tym budżecie chyba ze ok 1k szukasz czegoś prędzej za tą kasę bym szukał ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 revolution najmniej 1200 jak z tymi linkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Linki możesz śmiało wklejać (ale na temat ) @@Puklus, dobrze prawi szukaj nowej ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 co myślicie o tym foxie? http://olx.pl/oferta/amortyzator-fox-alps-140mm-rl-enduro-xc-rock-shox-marzocchi-55-66-CID767-ID846Pj.html#6862840241 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Mam Rebę 120 w tej ramie. Nawet w takim samym rozmiarze ramy, tylko, że ja mam 165cm i daje radę. Amor działa bardzo dobrze i nie ma problemów przy tej ramie. Nawet damper jest dłuższy, więc i z tyłu skok nieco większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi