makakto Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Cześć Wybieram się na wycieczkę na trasie jak w temacie. Czy da się dojechać do Nowego Dworu Mazowieckiego jadąc cały czas wałem wiślanym wzdłuż wschodniego brzegu? (początek trasy w Tarchominie) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 "początek trasy NA Tarchominie" Nigdy tamtędy nie jechałem ale zakładałbym że się niestety nie da. Dalej za Tarchominem na wysokości Jabłonnej zaczynają się same nieużytki, pole golfowe w Rajszewie i inne takie, a na moich dość dokładnych mapach WWY i okolic na 2006 nie ma zaznaczonej nawet najmniejszej ścieżki prowadzącej dalej niż do Jabłonny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makakto Napisano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 "początek trasy NA Tarchominie" Nigdy tamtędy nie jechałem ale zakładałbym że się niestety nie da. Dalej za Tarchominem na wysokości Jabłonnej zaczynają się same nieużytki, pole golfowe w Rajszewie i inne takie, a na moich dość dokładnych mapach WWY i okolic na 2006 nie ma zaznaczonej nawet najmniejszej ścieżki prowadzącej dalej niż do Jabłonny A jednak da się. Jedynie na początku, jeszcze w obrębie Tarchomina (w związku z kładzeniem na koronie wału kostki brukowej) jest nieco grząsko. Później aż do mostu na Wiśle w Nowym Dworze Mazowieckim (niebieskie, łukowate przęsła) jedzie się cały czas wałem wygodną, twardą ścieżką (dopiero na ostatnim odcinku już w Nowym Dworze, niedaleko przed mostem robi się ona bardzo wąska i nieco wyboista, ale wciąż przejezdna). Z Nowego Dworu pojechałem szosą do Modlina i dalej przez Pomiechówek - tam odpoczynek na łąkach przy ujściu Wkry do Narwii - drogą na Serock wzdłuż Narwii. Na rondzie odbiłem w prawo, zjechałem do zapory w Dębem, za zaporą skręt w lewo na wał Zalewu Zegrzyńskiego. Tą trasą do Zegrza. Z Zegrza do Nieporętu i dalej bocznymi drogami po wsch. stronie Kanału Żerańskiego z powrotem do Warszawy. Łącznie 100,4km (w tym ok. 25km jazdy wałem Wiślanym od Tarchomina do mostu w Nw. Dworze). Z Warszawy(Bródno) do Pomiechówka ok. 43km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Dobrze wiedzieć, będzie gdzie jeździć i co zwiedzać Dzięki za przetarcie szlaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 wczoraj zrobiłem tą trasę, walem do nowego dworu potem czosnów kampinos i pruszków wszystkiego wyszło 90 km polecam super traska, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam LSTR Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 polecam urozmaicić trase o elementy lasów! W NDM wybrac kierunek na Janówek i wzdłuż torów PKP skierować się w Chotomowskie lasy! W Chotomowie Radze udac się do Olszewnicy Starej a potem przez wieś Sikory DO wału nad Narwią. W Dębę polecam Ścieżke wałem aż do Zegrza. Zegrze Obieramy kierunek na rondo i udajemy się do Nieporętu Gdzie kierujemy się zaraz za mostem pkp (most macie nad głowa) w strone scieżki przy kanale Królewskim( jadac od drogi z Ronda w Zegrzu skręcacie w Prawo a zaraz za mostem nad głową skrecacie w Lewo ) scieżka nad kanałkiem prowadzi was do Bródna skąd do Tarchomina niedaleko:) serdecznie polecam taką trasę ze 100km wyjdzie chyba ale warto:) Pozdrawiam Adam LSTR team Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1hub1 Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Polecam mapkę powiatu legionowskiego w wersji on line jest na stronie http://www.powiat-legionowski.pl/powiat2/p...czna/otworz.htm można sobie zaplanować fajną traskę, a trasy są znakowane w terenie. W wersji papierowej mapkę można dostać za darmo w Starostwie Powiatowym w Legionowie - pok. 208 lub 220. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deltinho Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Wczoraj przejechałem traskę. Wał przed i za Nowym Dworem porządnie zarośnięty co trochę przeszkadza w jeździe i czasami lepiej zjechać na przylegającą do wału ścieżkę (jak oczywiście jest lepsza ) Pogubiłem się trochę w Tarchominie i w okolicach Lasku Młocińskiego ale ostatecznie dojechałem w odpowiednie miejsce. No i jazda przez Kampinos - na moim rowerze to czasami więcej wysiłku niż radochy. Ale i tak podobało mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.