Venom7777 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Witam, posiadam rock shoxa torę 289 z uturnem 80/130mm. Mało kiedy zmieniam skok z 130 na mniejszy, ale przy podjazdach ugina się jak przy mocnym zjeździe. Tak sobie ostatnio pomyślałem że nie było by źle, gdybym założył blokadę. W torze 302 znajduje się ona w prawej goleni, u mnie na prawej jest po prostu korek, (na lewej mam u turn). Czy jest możliwość montażu blokady z 302 do mojej 289? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Masz pusty korek bo nie ma tam tłumika, prawdopodobnie będzie pasować, i prawdopodobnie trzeba będzie uzupełnić olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom7777 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Nie wiem czy o to chodzi, ale na prawej ladze u dołu mam pokrętło szybkości powrotu więc tłumik jakiś jest, ale nie wiem czy o ten ci chodziło. Postaram się zdobyć tę blokadę i będe działał Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Tak, tłumiki są zazwyczaj 2. powrotu na dole i kompresji na górze, 289 to najuboższa z możliwych modeli tory i na pewno nie maił blokady kompresji w oryginale. Jeżeli średnice wewn. pasują a powinny, i gwint w koronie jest taki sam a powinien, można przełożyć tłumik. Trzeba tylko zmierzyć czy nie będzie to kolidowało z tłoczyskiem odbicie by przy max ugięciu jeden tłumik nie uderzył w drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi