Skocz do zawartości

Kona honky tonk.. Potrzebuje szybkiej porady odnosnie wyboru ramy

sp79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, zamowilem kilka godzin temu kolarzowke wedlug mnie o odpowiedniej wielkosci ramy. Mam 175 i 80cm dlugosc nogi. Zamowiony rower ma rame 54cm (dlugosc rury poziomej 55) czyli niby odpowiedni. Po fakcie zamowienia natrafilem w necie w jednym z sklepow na tabelke wedlug ktorej rower ktory zamowilem jest dla mnie niedokonca dobry:( wedlug tej tabelki, powinienem zamowic rame o wielkosci 56 i 56,5 rury poziomej:)? To troche nie zgadza sie z moimi wiadomosciami na temat wyboru ramy, bo czytalem na roznych forach ze na 175cm powinno sie miec rame o rozmiarze 54.

dla leniwych:) wedlug tableki rama 54 z rura pozioma 55 jest dla ludzi od 166 - 175cm:)??? a rama 56 od 173cm - 182

tu mozna znalesc tabelke... nalezy wcisnac "großentabelle" http://www.wigglesport.de/kona-honky-tonk-2015/

i moje pytanie brzmi, czy mam sie przejmowac tabelka czy nie bardzo? pytam sie bo jescze moge zmienic w zamowieniu wielkosc ramy.

z Gory Dziekuje za pomoc

tabelka 1.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...