peepeepee Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam Dotąd jeździłem w zwykłych letnich okularach ale przy wietrze oczy łzawią a łzy szybko marzną, szczególnie upierdliwe jest to na zjeździe, w pewnym momencie prawie nic nie widać. Oczywiście na przykład dzisiaj na głowę kominiarka + czapka + kask. Co polecicie do ochrony oczu , jakie okulary ? Dodam, że nie lubię przyciemnianych, pomarańczowych itp. , najchętniej zwykłe neutralne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Jak chcesz budżetowo to rozejrzyj się za okularami BHP, mam dwie pary i nie różnią się zbyt wiele od drogich markowych typowo rowerowych. Ceny od 10-30 zł. Są neutralne jak i przyciemniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Jak wyżej - okulary BHP. Ja używam takich (szkła bezbarwne): http://www.mcrsafety.co.uk/Product_Specification.aspx?item=crews&prod=1015 Kupione w sklepie BHP, cena - jeśli dobrze pamiętam - ok. 25zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Nawet obszerne okulary rowerowe nie powstrzymają wiatru. Tym bardziej w zimie. W lecie jest on mniej opierdliwy bo nie jest marznący. Jeśli chcesz porządnej ochrony to może coś ja SH+ RG4000 bądź okulary narciarskie np Arctica S-114 (taniej) S-163 (drożej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peepeepee Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Zdecydowałem się kupić 2 pary. Takie BHPowskie - Yato YT-7377 i rowerowe Arctica S-80F. Te pierwsze są mocowane paskiem elastycznym , drugie standardowo. Cena odpowiednio 25 i 40 pln, więc nie jakaś kosmiczna. Jak przetestuję, dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peepeepee Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Dojechały Arctica, przetestowałem, są dobre, więc tych drugich już nie kupowałem. Mają gumki/pianki uszczelniające przestrzeń między okiem i okularem ale są małe przerwy w uszczelnieniu, pewnie, żeby nie parowały, więc odrobinę wieje ale nie tak, żeby oczy łzawiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Za chyba 25 zł masz w decatlonie z filtrem do koloru do wyboru . Najlepiej kupić przeźroczyste albo żółte . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Mam gogle tego typu: link Spełniają zadanie, bo izolują od wiatru, ale z drugiej strony znacznie łatwiej parują i trudniej się tej pary pozbywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Znaczy jeśli chodzi o zaparowanie gogli to polecam pianką do golenia szkła wypolerować jest o niebo lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.