Borek0073 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy warto rozważyć zakup takiego amortyzatora: http://allegro.pl/fox-f100rl-super-stan-1536g-i4830400706.html? Cena wydaje mi się dobra, ale średnio się orientuję na rynku. Wygląd zewnętrzny też całkiem niezły. W środek wiadomo, że nikt nie wejdzie, ale sądząc po komentarzach zakładam, że allegrowicz jest rzetelny i stan techniczny jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 świetny stan, nie ma się do czego przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 nie sugeruj się stanem/tym co pisze..ja kupiłem foxa f80 w podobnej cenie i miał zmasakrowane golenie za podkową, tam gdzie się syf zbiera najczęściej.Oczywiście żadne foto nie przedstawią stanu faktycznego amora, ale na to uważaj, bo patrzę i nie widzę by zdjęcia uwzględniały to newralgiczne miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Przy zakupie używanego amora niestety jest ryzyko. To część, która pracuje intensywnie w rowerze i nie zawsze jest prawidłowo serwisowana. Sprzedawcy nie zawsze są uczciwi, a czasem mogą sobie nie zdawać sprawy ze stanu amora. Naprawy niestety bywają drogie. Sam naciąłem się na RS Reconie "niekatowanym" w "super stanie" i "po serwisie", a okazało się, że ma uszkodzoną anodę poniżej uszczelek i komplet uszczelek do wymiany. A nawet po naprawie ciągle przeciekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borek0073 Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Mam świadomość, że różnie może być, ale zakładając, że w środku jest w stanie dobrym to czy cena jest dobra czy przeciętna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Poproś o więcej zdjęć z miejsc newralgicznych. Jeśli sprzedający nie przyśle to już będzie wiadomo co o tym myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Korona nieco pokiereszowana, a ślady zamalowane na biało. Na goleniach już na mało wyraźnym miejscu widać punktowe naruszenie powłoki i lekkie przebarwienie/przetarcie. Cena niska ale nie bez powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 nie łatwiej kupić nową rebę? Chodzą z manetką nowe po 999..Wiem że ciężko się zbiera kasę na amor, bo sam wtopiłem w foxa, a Ch*j/yy sprzedający zaraz po sprzedaży zlikwidował konto na allegro no i wtopiłem 780zł..a już wolałbym się zapożyczyć, lub zbierać dalej, niż kupować używkę..Lepiej sobie odpuść i popatrz np na promocje dt swissa, też w okolicach 900 wyhaczysz nowego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 2 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 A potem zbieganie z DT-kiem po serwisach bo nie ma dokumentacji do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borek0073 Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Chyba rzeczywiście odpuszczę. Chętnie bym go obejrzał i wtedy podjął decyzję, ale jest niestety za daleko. Dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 no niby bieganie z dt swissem na serwisy, ale wolałbym wydać za rok 120zł na serwis dt swissa niż 600złna wymianę goleni, ślizgów i ogólny serwis w foxie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 7 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Tego typu ryzyko zawsze występuje przy kupnie używki, wszystko zależy od tego czy autor ma zamiar sam serwisować swój widelec czy w serwisie, jeśli w grę wchodzi jedynie druga opcja to faktycznie kwestia łatwości obsługi dt jest bez wielkiego znaczenia. Obawiam się tylko że koszt mógłby spokojnie przekroczyć wspomniane 120zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 no niby bieganie z dt swissem na serwisy, ale wolałbym wydać za rok 120zł na serwis dt swissa niż 600złna wymianę goleni, ślizgów i ogólny serwis w foxie..A ile kosztuje serwis dt z wymianą goleni i ślizgów? Jak dajesz porównanie to może warto by było adekwatne Ceny serwisu Foksów zależnie od modelu i zakresu czynności wyglądają tak wg autoryzowanych serwisów: http://www.cult-bikes.com/FoxServiceForx.htm http://bicykleta.pl/cennik-fox-racing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borek0073 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 http://allegro.pl/fox-f100rl-super-stan-1536g-i4877216275.html Już po 790zł A co powiecie na taką rebę: http://allegro.pl/rock-shox-reba-team-blackbox-lockout-poplock-26-i4877389598.html ? Ta skaza na goleni nie wygląda najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Jak dla mnie to nie będzie powodowało skutków ubocznych. Jak bardzo by ci takie coś przeszkadzało to można to wypełnić lakierem. Sam w moim Manitou mam takie rysy, a kumpel ma w ogóle z 3 razy takie jak ta Reba i nic się z tym nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 10 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Dokładnie takie uszkodzenia nie wiele zmieniają w pracy widelca, no chyba że jest jakiś ostry zadzior to będzie trochę wycierał ślizg ale po czasie i tak się wyrówna. Poprosiłbym raczej o zbliżenie jak mocne jest to skaleczenie ale nie wygląda aby miał tam być większy wgniot albo zdeformowana rura więc spokojnie, to nie dyskwalifikuje tej sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.