Skocz do zawartości

[Osłony] na rogi kierownicy

Calypsett

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie witam wszystkich Użytkowników Forum.

Czy istnieje takie coś jak osłony na rogi kierownicy, chroniące przed zarysowaniami, czy odrapaniami lakieru? Mam na myśli coś w rodzaju ochraniaczy materiałowych (np. z nepronu). Można to kupić?

Za pomoc z góry dziękuję.

Napisano

na rogi osłaniacze neoprenowe :eek:

to bedzie sie niewygodnie jeździło i brzydko wygladało, chyba ze na czas jazdy zdejmować, ale to od tego zdejmowania sie bardziej te rogi porysują niz normalnie :)

Napisano

A nie będziesz się bał jeździć rowerem, że go gdzieś zarysujesz, zakurzysz, uderzysz? Bo jak tak, to cały rower owiń sobie papierem, i powinieneś jużbyćbezpieczny :) - rower słuzy do jazdy, a nie do oglądania. Dziwi mnie twoja dbałość o rogi, które tak naprawdę to chyba tylko przy upadku dostaną, a i tak ich koszt w porównaniu z inymi elementami w przypadku gleby, jest bardzoooo mały. Inna sprawa, to nie wiem, jak siętakie osłony sprawdzają, i czy to jakoś nie zlezie z tych rogów :)

• Mod Team
Napisano

Jak czytam niektóre wypowiedzi to mi się śmiać chce. Obklej rowerek gąbkami to się nie poobija ;) Żadne osłony się nie sprawdzą bo będą zdecydowanie utrudniały jazdę przez przesuwanie się, obkręcanie itp. Niestety od opierania roweru rogi bardzo szybko się niszczą więc pozostaje się z tym pogodzić, albo kupić tanie rogi, których nie będzie szkoda.

PS. I przeczytaj zasady zakładania nowych tematów.

Napisano

Ja nie narzekam. Rogi mam dość mocno porysowane. Tego nie da się uniknąć. Nie tylko podczas opierania roweru, ale trzeba się liczyć także z jakąś glebą. Tu nawet neopren nie pomoże. Jedyne co warto ochronić neoprenem lub czymś podobnym to rurkę tylnego widelca.

Napisano

Troszke to smieszne jest ,ale jak widzisz mozna takie cos kupic :) Albo miec takie gripy jak ja i wtedy rogi sie nie rysuja :P Gripy mam jakies z Tiogi(nie pamietam jaki to model) ,ale rogi sie nie rysuja ,bo zaslepki sa troche grubsze niz np ,te z Authora i jak opieram gdzies rower ,to opiera sie wlasnie na tej zaslepce :P

Napisano

Jeszcze słówko ode mnie: Calypsett - przeczytaj ZASADY PISANIA NOWYCH TEMATÓW. Nazwa tematu była źle sformułowana.

OK, dzięki, będę wiedział.

Albo miec takie gripy jak ja i wtedy rogi sie nie rysuja :blink: Gripy mam jakies z Tiogi(nie pamietam jaki to model) ,ale rogi sie nie rysuja ,bo zaslepki sa troche grubsze niz np ,te z Authora i jak opieram gdzies rower ,to opiera sie wlasnie na tej zaslepce :D

Masz jakieś fotki. Jak to wygląda?

Napisano

Niestety teraz nie mam ,ale jak chcesz to moge jutro zrobic fotke :) Nie wyglada to zle ,choc na paczatku troche mnie to razilo ,a teraz nawet mi sie podoba :D

Napisano

moje rogi po trzech latach dawno sa bez lakieru bo wypolerowałem je trzymając w czasie jazdy

jak nie masz na co kase wydawac to kup cos bardziej sensownego

ciekawe jaka będzie reakcja jak ci rama sie porysuje

jedyna osłona to pod łańcuch na widełki tylnego koła

btw chociaz sa chwile że o takiej osłonie na rogi myśle

jak jade w - 15 * C i ręce do rogów przymarzają

twardym trza byc a nie miętkim

pozdrowerek maminsynkowy

Napisano

Niestety teraz nie mam ,ale jak chcesz to moge jutro zrobic fotke ;)

Poproszę.

btw chociaz sa chwile że o takiej osłonie na rogi myśle

jak jade w - 15 * C i ręce do rogów przymarzają

Między innymi od tego są rękawiczki.

Napisano

Ja mam rogi owinięte tasmą izolacyjną. Często jeżdżę bez rękawiczek i takie rozwiązanie poprawia chwyt, szczególnie jeśli dłonie są spocone. Dodatkowe zalety to nie czuć tak zimna jesienia i zimą oraz rogi sie nie rysują.

Napisano

Calypsett najlepiej jakbys podal maila ,bo jest pare zdjec i nie sa najlepszej jakosci ,ale to co ma byc to widac. Wiec czekam na maila

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...