Calypsett Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Na wstępie witam wszystkich Użytkowników Forum. Czy istnieje takie coś jak osłony na rogi kierownicy, chroniące przed zarysowaniami, czy odrapaniami lakieru? Mam na myśli coś w rodzaju ochraniaczy materiałowych (np. z nepronu). Można to kupić? Za pomoc z góry dziękuję.
Gromosmok Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Proszę http://www.markus.wroc.pl/sklep/index.php?kid=28&pid=357
ralf Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 na rogi osłaniacze neoprenowe :eek: to bedzie sie niewygodnie jeździło i brzydko wygladało, chyba ze na czas jazdy zdejmować, ale to od tego zdejmowania sie bardziej te rogi porysują niz normalnie
Calypsett Napisano 13 Lipca 2006 Autor Napisano 13 Lipca 2006 Proszę http://www.markus.wroc.pl/sklep/index.php?kid=28&pid=357 No mogłoby być. A są też innych firm? Zzarysowań cięzko uniknąć. Czasem przypadkowo można gdzieś zahaczyć ...
Lukaszeczek Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 A nie będziesz się bał jeździć rowerem, że go gdzieś zarysujesz, zakurzysz, uderzysz? Bo jak tak, to cały rower owiń sobie papierem, i powinieneś jużbyćbezpieczny - rower słuzy do jazdy, a nie do oglądania. Dziwi mnie twoja dbałość o rogi, które tak naprawdę to chyba tylko przy upadku dostaną, a i tak ich koszt w porównaniu z inymi elementami w przypadku gleby, jest bardzoooo mały. Inna sprawa, to nie wiem, jak siętakie osłony sprawdzają, i czy to jakoś nie zlezie z tych rogów
Mod Team Odi Napisano 13 Lipca 2006 Mod Team Napisano 13 Lipca 2006 Jak czytam niektóre wypowiedzi to mi się śmiać chce. Obklej rowerek gąbkami to się nie poobija Żadne osłony się nie sprawdzą bo będą zdecydowanie utrudniały jazdę przez przesuwanie się, obkręcanie itp. Niestety od opierania roweru rogi bardzo szybko się niszczą więc pozostaje się z tym pogodzić, albo kupić tanie rogi, których nie będzie szkoda. PS. I przeczytaj zasady zakładania nowych tematów.
orlenplock Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Ja nie narzekam. Rogi mam dość mocno porysowane. Tego nie da się uniknąć. Nie tylko podczas opierania roweru, ale trzeba się liczyć także z jakąś glebą. Tu nawet neopren nie pomoże. Jedyne co warto ochronić neoprenem lub czymś podobnym to rurkę tylnego widelca.
DamianYukon Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Calypsett po co ci oslona na rogi?porysaja sie to trudno-normalna rzecz.. ja tam sie juz nie przejmuje takimi blachostkami(rysy dodaja uroku )
Ecia Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Jeszcze słówko ode mnie: Calypsett - przeczytaj ZASADY PISANIA NOWYCH TEMATÓW. Nazwa tematu była źle sformułowana. Pozdrówko porządkowe .
Mody Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Troszke to smieszne jest ,ale jak widzisz mozna takie cos kupic Albo miec takie gripy jak ja i wtedy rogi sie nie rysuja Gripy mam jakies z Tiogi(nie pamietam jaki to model) ,ale rogi sie nie rysuja ,bo zaslepki sa troche grubsze niz np ,te z Authora i jak opieram gdzies rower ,to opiera sie wlasnie na tej zaslepce
Calypsett Napisano 14 Lipca 2006 Autor Napisano 14 Lipca 2006 Jeszcze słówko ode mnie: Calypsett - przeczytaj ZASADY PISANIA NOWYCH TEMATÓW. Nazwa tematu była źle sformułowana. OK, dzięki, będę wiedział. Albo miec takie gripy jak ja i wtedy rogi sie nie rysuja Gripy mam jakies z Tiogi(nie pamietam jaki to model) ,ale rogi sie nie rysuja ,bo zaslepki sa troche grubsze niz np ,te z Authora i jak opieram gdzies rower ,to opiera sie wlasnie na tej zaslepce Masz jakieś fotki. Jak to wygląda?
Mody Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Niestety teraz nie mam ,ale jak chcesz to moge jutro zrobic fotke Nie wyglada to zle ,choc na paczatku troche mnie to razilo ,a teraz nawet mi sie podoba
jurasek Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 moje rogi po trzech latach dawno sa bez lakieru bo wypolerowałem je trzymając w czasie jazdy jak nie masz na co kase wydawac to kup cos bardziej sensownego ciekawe jaka będzie reakcja jak ci rama sie porysuje jedyna osłona to pod łańcuch na widełki tylnego koła btw chociaz sa chwile że o takiej osłonie na rogi myśle jak jade w - 15 * C i ręce do rogów przymarzają twardym trza byc a nie miętkim pozdrowerek maminsynkowy
Calypsett Napisano 18 Lipca 2006 Autor Napisano 18 Lipca 2006 Niestety teraz nie mam ,ale jak chcesz to moge jutro zrobic fotke Poproszę. btw chociaz sa chwile że o takiej osłonie na rogi myśle jak jade w - 15 * C i ręce do rogów przymarzają Między innymi od tego są rękawiczki.
roge Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Ja mam rogi owinięte tasmą izolacyjną. Często jeżdżę bez rękawiczek i takie rozwiązanie poprawia chwyt, szczególnie jeśli dłonie są spocone. Dodatkowe zalety to nie czuć tak zimna jesienia i zimą oraz rogi sie nie rysują.
Mody Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Calypsett najlepiej jakbys podal maila ,bo jest pare zdjec i nie sa najlepszej jakosci ,ale to co ma byc to widac. Wiec czekam na maila pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.