DIYaudioPawelS Napisano 29 Listopada 2014 Napisano 29 Listopada 2014 witam rower author dexter 29 2012 Piasta tylna: QUANDO DISC 32 otwory niestety mocno zaniedbalem rower i nie serwisowalem go na czas. teraz bieżnia piasty jest juz skorodowana moj serwis nie dal wiele - jedynie skasowalem luzy. kreci sie fatalnie :/ poczytalem nieco o piastach i polecane sa piasty na lozyskach maszynowych ale taka piasta kosztuje + koszt przeplecenia kola kolega podsunal pomysl zakupu nowych kol... kompletnie nie wiem na co zwracac uwage czy mozecie polecic co warto kupic? czy faktycznie potrzebuje drogiej piasty na maszynowkach? robie rocznie ok 4-5kkm budzet - no chcialbym wydac jak najmniej. mysle ze te 100zl na dobra piaste moge dac. 250zl na polecane piasty to stanowczo za duzo :/
tobo Napisano 29 Listopada 2014 Napisano 29 Listopada 2014 Zaplecenie nowego koła na nowych częściach ma sens nie tylko z powodu zdechłej piasty ale też z powodu używanych szprych o najprawdopodobniej innej długości niż będzie tego wymagała nowa piasta oraz z powodu używanej mniej lub bardziej wytartej obręczy. Ja myślałbym o nowym kole a tym jako awaryjna rezerwa.
DIYaudioPawelS Napisano 29 Listopada 2014 Autor Napisano 29 Listopada 2014 czyli kolejne koszta... myslalem o tych kolach http://allegro.pl/kpl-28-29-lozyska-tarcza-fw-disc-novatec-2-kolory-i4804176974.html 400zl/para kol na polecanych novatecach musialbym sie zapozyczyc na zakup, ale jeszcze jest w granicach akceptacji
beskid Napisano 29 Listopada 2014 Napisano 29 Listopada 2014 Dobra propozycja. Do piast nie ma się co przyczepić a i reszta też jak na te pieniądze poziom trzyma.
Roonin Napisano 30 Listopada 2014 Napisano 30 Listopada 2014 Kolega kupił takie koła i jest zadowolony. Tłucze na tym lokalne maratony i nie miał żadnych problemów z tymi kołami. Identyczny zestaw kół (te same komponenty) widziałem już nie raz na alledrogo u różnych sprzedawców i zawsze schodzą jak ciepła bułeczki.
DIYaudioPawelS Napisano 30 Listopada 2014 Autor Napisano 30 Listopada 2014 w sumie to mam karte kredytowa i moglbym z niej skorzystac... ale chyba nie da sie nia zaplacic przez allegro? :/
Roonin Napisano 30 Listopada 2014 Napisano 30 Listopada 2014 Da żaden problem. Skoro to karta kredytowa to ma taki trzy czy cztero cyfrowy numerek z tyłu. Wybierasz metodę płatności i masz koła
DIYaudioPawelS Napisano 30 Listopada 2014 Autor Napisano 30 Listopada 2014 no i jeszcze bardziej sie napalilem... nowa aukcja z tymi kolami http://allegro.pl/kpl-28-29-lozyska-tarcza-fw-disc-novatec-2-kolory-i4850305534.html tylko zastanawiam sie czy nie bede musial zaplacic pierszej raty juz w grudniu... dlatego poczekam jeszcze pare dni
Tofi Napisano 30 Listopada 2014 Napisano 30 Listopada 2014 Te novatec są produkowane w Polsce czy jak? Kupując na części z aliexpress wychodzi drożej za te koła już złożone na allegro.
DIYaudioPawelS Napisano 30 Listopada 2014 Autor Napisano 30 Listopada 2014 nie mam pojecia chyba tylko sie cieszyc?
DIYaudioPawelS Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Napisano 1 Grudnia 2014 juz chcialem brac na raty lub na kredyt... ale uspokoili mnie ze kola sa w stalej ofercie. wiec kupie sobie w nowym roku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.