Skocz do zawartości

[Rower] Na ramie stalowej do 6000 zł

pixar

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jedna para, czyli jedno łaczenie to 200-250 funia. Czyli dodajesz do projektu 1000 ziko na dzieńdobry :)

Poza tym pomysł git, ale już tutaj wałkowany..

Kolega bardzo niewieście ma podejście do rowerów i musi wstrzelić się w odpowiedni kolor :P

Szacunek...

I.

Napisano

LOL!!! Jeśli już, to masz Kuchenkę. Cooker to kuchenka, kucharz to Cook...

Nie o 'kuchennego' kucharza mi chodzilo ;)

Napisano

Kolega bardzo niewieście ma podejście do rowerów i musi wstrzelić się w odpowiedni kolor

Ha ha ha, bardzo podoba mi się ten pojazd, browar dla Ciebie Ivan :) Wychodzę z takiego założenia, że jak mam kochać swoją maszynę, to musi mi się ona również podobać, bo inaczej ta miłość będzie z jakimś ale...Dlatego też łatwiej mi przeboleć czerwień, czy też czerń na ramie, niż kolor...hmmm powiedzmy mocno fantazyjny :)

Z reszta wszystko to rzecz gustu :)

Przyjmuję dwa scenariusze działania: 

1. Kupujemy jakiegoś ładnego, niedrogiego, grubo poniżej zakładanej maksymalnej kwoty gotowca i z czasem wymieniamy szpeje, sprawdzamy, czy mi to pasuje, poszerzam swoja wiedzę, odczucia, nabieram doświadczenia i po pewnym czasie decyduje się na składanie czegoś na customowej ramie.

2. Ponosi mnie fantazja. Robimy ramkę na zamówienie i skręcamy maszynę z tego co mi przyjdzie do głowy na chwile obecną, a kwota rośnie powyżej zakładanego budżetu :)

Ot taki porosty dylemat :)

W tym pierwszym wariancie skłaniam się ku Wtyczce 3, jest ładnie, jest jakaś tam baza i jest tanio, bo poniżej 4 tysi, Wtyczka 5, to już inne szpeje i inna półka cenowa, tylko, że w tej półce cenowej wolałbym robić już wszystko pod siebie, bo w tym kuuupa funu musi być :) 

a nóż widelec zachce Ci się zabłysnąć na Paprykarzu  ?

jak już będę miał czym i z czym w głowie to kto wie, kto wie :D  

• Mod Team
Napisano

Ot taki porosty dylemat :)

Rzuć monetą :P

Bronka spijesz sam, bo ja nietrunkowy jestem. Ale jakimś odrdzewiaczem lub zieloną herbatą nie pogardzę.

Szacunek...

I.

Napisano

Coraz bardziej przekonuje się do nietypowych kolorków ramy i coraz większą chrapkę mam na Verenti Substance...i juz bym go zamawiał, już bym go kupił, gdyby nie to, ze dostępny jest tylko rozmiar S :(. Za 600 funcików i z takimi komponentami to naprawdę dobra oferta, ale cóż chyba pozostaje mi czekać na modele z 2015 roku. Panowie, gdyby Wam cos jeszcze na myśl przyszło to kłaniam się w pas prosząc o pomoc.

Napisano

Mam jeszcze pytanko, czy Wyspiarze mają jeszcze jakieś marki typu Cotic, które robią stalowce w jakichś przyzwoitych pieniądzach ? Przekonuję się też do modelu Escapade, ale niestety już jest ciężko z dostępnością, więc chyba przygotowują się z modelami na następny rok...cóż pozostaje czekać na kolekcje 2015. Nie śpieszy mi się, aż tak bardzo, ponieważ zakup planuję dopiero na koniec lutego/początek marca, ale już robię rozeznanie. Jeszcze jedno...jak jest z popularnością stalowców w Dojczlandzie ? Mają jakieś ciekawe oferty, czy ograniczyć poszukiwania tylko do GB i USA ? W których krajach ewentualnie warto jeszcze szukać rowerów na stalowych ramach ?    

• Mod Team
Napisano

lutego/początek marca,

No to na Escapade poczekasz przynajmniej do kwietnia. Przynajmniej tak ostatnio przedstawiała się sytuacja.

czy Wyspiarze mają jeszcze jakieś marki typu Cotic, które robią stalowce w jakichś przyzwoitych pieniądzach

Poza już wymienionymi w temacie, to obawiam się że reszta może pozostawać poza Twoim budżetem.

jak jest z popularnością stalowców w Dojczlandzie ? Mają jakieś ciekawe oferty, czy ograniczyć poszukiwania tylko do GB i USA ? W których krajach ewentualnie warto jeszcze szukać rowerów na stalowych ramach ?

Masz czas do marca, więć googlaj, googlaj i jeszcze raz googlaj. A nóż-widelec trafisz jakąś okazję lub coś nowego, fajnego. Poza tym masz już wspomniane "stalowe" wątki: fatowo-monsterowo-przełajowy, rometowy i jeszcze kilka innych w podobnej tematyce. A więc przeglądarka w ruch. Przecież nikt na forum nie będzie za Ciebie szukał Twojego wymarzonego roweru. :)
Napisano

Stalówki u Niemców są popularne i producentów jest w bród. Jedni robią tylko górskie, inni miejskie, szosowe, wędrówkowe czy jakie tam chcesz.

Jakby Ci się chciało przekopywać, to poniżej lista :w00t:

Napisano

Ivanie - nie "robotny", tylko leniwy, bo nie chciało mi się odsiewać plew.

Adamosie - nie "doyeb" tylko "poszerzyłeś horyzonty".

Rafale - ani trochę Ci nie wierzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...